BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD IŞİD'i vurmaya devam ediyor----

ABD IŞİD'i vurmaya devam ediyor

ABD IŞİD'i vurmaya devam ediyor
11 Ağustos 2014 - 20:26 www.finansgundem.com

ABD savaş uçakları, Erbil yakınlarında Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütüne ait bir araç konvoyunu vurdu

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamada, ABD ordusunun Irak'ta IŞİD militanlarına karşı saldırılarını sürdürdüğü belirtilerek, dün gece Erbil yakınlarında Kürt güçlerini savunmak için başarılı bir hava operasyonu düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, ABD savaş uçaklarının, Erbil'i savunan Peşmerge güçlerine saldırmak için ilerleyen bir IŞİD konvoyundaki bazı araçları havadan vurduğu kaydedildi. 

Operasyonda görev alan uçakların tümünün daha sonra bölgeyi güvenli biçimde terkettiği bilgisi verildi.

IŞİD geride hayalet bir kent bıraktı
Öte yandan, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul’un Güver nahiyesini yağmaladı.

Peşmerge güçlerinin, 3 gün süren çatışmaların ardından tekrar kontrolüne aldığı Güver nahiyesi, bomboş sokakları ve terkedilmiş evleriyle adeta hayalet kenti andırıyor.

Peşmergenin, ağır saldırıları karşısında dün Güver’i terkeden IŞİD militanları, kaçarken geride yakılmış binalar ve araçlar bıraktı. Dükkan ve marketlerin yağmalandığı nahiyede, IŞİD'in kendi kurallarını hemen uygulamaya koyduğu görüldü. Kamu kurumlarına tabelasını asan örgütün, birçok noktaya çektiği bayraklarıyla duvarlara yazılan "İslam Devleti Halifeliği" ibaresi dikkati çekti. Ancak militanların, söz konusu ibareleri yanlış yazdıkları farkedildi. 

"Bunlar, yağmacılardan oluşan örgüt"
Güver'in, peşmerge kontrolüne geçmesinin ardından kısa süreliğine evini ve iş yerini kontrole gelen bazı nahiye sakinleri, gördükleri manzara karşısında çok şaşırdıklarını belirtti. Ev ve dükkan sahipleri, militanların birçok eşyayı yağmaladığını, kıymetli ne varsa alıp götürdüklerini aktardı. 

Esnaf Rebaz Sait, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Dükkanımdan 11 bin dolarlık erzak ve eşya almışlar. Veresiye defterini de yakmışlar" dedi. 

Kawa Yusuf da can güvenliği tehlikede olmasına rağmen evini görmek istediğini belirterek, "Eşimin bileziklerini yanımıza almayı unutmuşuz. Hepsini almışlar. Başka bir şey bulmak için evin altını üstüne getirmişler. Bunlar, yağmacılardan oluşan bir örgüt" diye konuştu. 

IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar çekilse de peşmerge, nahiye halkının evlerine dönmesine sıcak bakmıyor. Nahiye girişine gelen herkes, uyarılıyor. Peşmerge, görüntü almak isteyen gazetecilerden de dikkatli olmalarını ve işlerini çabuk bitirmelerini istiyor. Zira keskin nişancı militanlar, kasabanın dışındaki bazı noktalara konuşlanarak, Peşmergeleri ve sivilleri hedef alan saldırılarına devam ediyor. 

Yaklaşık 10 bin nüfuslu Güver nahiyesi, Erbil'in 40 kilometre güneybatısında bulunuyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)