BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem​AB üyesi olmayan 6 ülkeden Rusya'ya yaptırım----

​AB üyesi olmayan 6 ülkeden Rusya'ya yaptırım

​AB üyesi olmayan 6 ülkeden Rusya'ya yaptırım
24 Nisan 2014 - 22:47 www.finansgundem.com

AB üyesi olmayan 6 ülke, Kırım'daki olaylardan dolayı, AB'nin Rusya'ya karşı uyguladığı yaptırımlara katılacak

Avrupa Birliği üyesi olmayan altı ülke, AB'nin Kırım'da yaşanan olaylardan dolayı Rusya'ya karşı uyguladığı yaptırımlara dahil olma kararı aldı.

Aralarında Karadağ ve Arnavutluk'un da bulunduğu altı ülke, İstikrar ve Ortaklık Anlaşması gereğince, AB ülkelerinin Rus yetkililerine uyguladığı, ziyaret yasağı ve hesap dondurulması gibi maddeleri içeren yaptırımların bir parçası olacak.

Karadağ ve Arnavutluk'un yanında, AB üyesi olmayan fakat AB yaptırımlarını uygulayacak diğer ülkeler ise İzlanda, Moldova ve Avrupa Ekonomik Topluluğu üyeleri olan fakat AB üyesi olmayan Norveç ve Lichtenstein.

Rusya'da hükümet yanlısı olarak bilinen "Rosiskaja" gazetesinde yayımlanan habere göre, Karadağ'ın AB yanında yer alma kararı üzerine, Rus yetkililer de bu ülkeye yaptırım uygulayacak.

Haberde, "Rus milleti ile yüzyıllardır süren dostluğa ve Karadağ halkının çoğunun NATO'ya üye olmak istememesine rağmen, Karadağ hükümeti AB ve ABD'nin yanında durdu. Rusya'dan gelecek cevap, iki ülke arasındaki vizesiz rejimin ya da ticari kolaylıkların feshedilmesi gibi seçenekleri de kapsayabilir" ifadesine yer verildi.

Rusya'nın Podgoritsa Büyükelçisi Andrey Nesterenko ise Rusya ve Karadağ arasındaki vizesiz rejimin ya da ticari kolaylıkların feshedilmesine dair emir almadıklarını söyledi.

Karadağ'daki görev süreci boyunca Karadağ halkının Rusya'nın dostu olduğunu görebildiğini belirten Nesterenko, iki ülkenin yüzyıllardır süren yakın ilişkilerini aynı şekilde devam ettireceğini umduğunu ifade etti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)