BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem49 polis için karar belli oldu----

49 polis için karar belli oldu

49 polis için karar belli oldu
29 Temmuz 2014 - 22:02 www.finansgundem.com

22 Temmuz soruşturmasında karar açıklandı... Yurt Atayün'ün de aralarında olduğu 11 polis hakkında tutuklama kararı verildi. 38 şüpheli polis serbest

22 Temmuz operasyonu kapsamında 49 kişi hakkındaki kararı 21.00'da açıklayacağını belirten Hakim İslam Çiçek, kararı 3 saat gecikmeyle açıkladı.

Gözaltında bulunan 49 şüpheli polisten 38'i serbest bırakıldı, 11'i hakkında tutuklama kararı verildi. 22 Temmuz soruşturmasında mahkeme, Yurt Atayün'ün de aralarında olduğu 11 kişi hakkında tutuklama kararı verdi.

Mahkeme, serbest kalan 38 kişiden 8'i hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu. 22 temmuz soruşturmasında İstanbul Eski Terörle Mücadele Şubesi Müdürü Ömer Köse ve Emniyet Amiri Gaffur Ataç, "yurt dışına çıkış yasağı" konularak serbest bırakıldı. 22 temmuz soruşturmasında mahkemede ifadesi alınamayan 17 kişinin tamamı serbest bırakıldı.

'CASUSLUK SUÇLAMASI VE RESMİ BELGEDE SAHTECİLİK'
22 temmuz soruşturmasında 11 şüphelinin, "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini casusluk amacıyla temin etmek" ve "Resmi belgede sahtecilik" gerekçesiyle tutuklandığı öğrenildi.

OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER
22 Temmuz'da düzenlenen operasyon ile gözaltına alınan ve 17'sinin sorgusu yapılmadan dosya üzerinden karar verilmesine hükmedilen 49 polisle ilgili saat karar açıklanması beklenirken adliyedeKİ olağanüstü önlemler dikkat çekti.

Gözaltında bulunan polislerin tutulduğu 7'nci kattaki nezarethanelere giden her koridor, çevik kuvvet polislerince tutuldu. Koridorlara açılan kapılar da plastik kelepçelerle kapatıldı. Ayrıca Nöbetçi Sulh Ceza Hakimi İslam Çiçek'in ara kararında belirttiği ve kararın orada açıklanmasına hükmettiği birinci kattaki en büyük duruşma salonu da güvenlik önlemleri ile donatıldı. Büyük duruşma salonuna giden arka koridor ve ön cephe yolu da gözaltındaki polisleri getiren görevli polisler ve çevik kuvvet polislerince koruma altına alındı. Görevli olmayan kişilerin bu bölüme geçmelerine izin verilmedi.

Öte yandan daha önce de kamera ve fotoğraf makinelerinin alınmasına izin verilmeyen adliye girişine, saat 19.30 itibariyle cep telefonları ile girmeler yasaklandı. Özel güvenlik görevlileri ile birlikte nöbet tutan Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde görevli polisler, talimatın İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu tarafından verildiğini ifade etti.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hukukçu30 Temmuz 2014 12:53

    eğer polisler suçluysa onlar cezalarını çeksin, ama eğer polisler suçsuzken siyasi şov amaçlı oraya kondularsa bunu yapanların Allah belasını versin.