BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem26 OSB için doğalgaz müjdesi----

26 OSB için doğalgaz müjdesi

26 OSB için doğalgaz müjdesi
24 Mayıs 2015 - 19:28 www.finansgundem.com

Bakan Fikri Işık, yaptıkları çalışmayla 26 Organize Sanayi Bölgesi'nin hızlı şekilde doğalgaza kavuşmasını sağlayacaklarını söyledi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile yaptıkları çalışmayla 26 Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB), hızlı şekilde doğalgaza kavuşmasını sağlayacaklarını söyledi.

Işık, Niğde'nin Bor ilçesindeki Bor Karma Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulundu.

Sanayicilerin sorunlarını dinleyen Işık, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile ortak çalışmalar yürüterek sanayicilerin sorunlarına çözüm bulmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Niğde mitinginde söylediği "Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi" çalışmalarının devam ettiğini aktaran Işık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile uzun süredir çalışmalarını yürüttükleri bölgenin, OSB'nin karşısında 26 bin 400 dönümlük tarıma elverişli olmayan arazide kurulacağını dile getirerek, "300 megavatlık güneş enerjisi yapılması ve güneş enerjisi panellerinin de yerinde üretilmesi kaydıyla kuruyoruz" dedi.

Özellikle Bor'un stratejik konumu sebebiyle bölgeye ciddi yatırımcı ilgisi oluştuğunu aktaran Işık, yeteri kadar arazi olmadığını belirtti.

Bakan Işık, Niğde'den gelen talepler doğrultusunda Bor OSB'yi büyütüp genişlettiklerini, bu yıl sonuna kadar yasal işlemleri ve altyapıyı tamamlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Bor Karma OSB'nin elektrik ve doğalgaz sorununun giderilmesi adına çalışma yaptıklarını söyleyen Işık, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bor OSB, doğalgazı kullanamıyordu. Biz de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızla yaptığımız çalışmada, 26 OSB'yi doğalgaz konusunda kredilendirerek, hızlı bir şekilde doğalgaza kavuşmasını sağlayacağız. Bunlardan bir tanesi de Bor OSB olacak ve onun kredisini de biz vereceğiz. Ayrıca Bor OSB'ye yıl içerisinde trafo merkezi de kuracağız. Buradaki sanayicilerimiz de doğalgaz gibi elektriği de hem kesintisiz hem de uygun maliyette alacak. Türkiye'nin özellikle büyüme ve gelişmesinin tek yolu var, üretim yapması. Bu üretimi yapmak için de biz bakanlık olarak elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz."

Niğde ve Bor'un her geçen gün büyüdüğünü ve geliştiğini ifade eden Işık, "Niğde ve Bor'un bir tarım şehri olmanın yanında sanayi şehri kimliği her geçen gün ön plana çıkıyor. Niğde göç veren bir il değil, aksine verdiği göçü geri alan ve her geçen gün büyüyen bir il haline gelecek" diye konuştu.

Bakan Işık, açıklamanın ardından bölgede faaliyet gösteren bir deri fabrikasını gezerek, yetkililerden bilgi aldı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)