BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem15 dakikalık kaydın yapıldığı oda----

15 dakikalık kaydın yapıldığı oda

15 dakikalık kaydın yapıldığı oda
28 Mart 2014 - 06:25 www.finansgundem.com

Türkiye'yi sarsan ses kaydının, 13 Mart'ta Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun odasında yapılan görüşmelerin kaydı olduğu ortaya çıktı

İnternete düşen kaydın, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Gürel ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın 13 Mart günü Davutoğlu’nun odasında yapılan ön değerlendirme konuşmalarının kayıtları olduğu ortaya çıktı.

Deniz Zeyrek'in Hürriyet'teki haberine göre Bakan odasındaki 4’lü toplantının ardından toplantı salonuna geçilerek, MİT, Genelkurmay ve Dışişleri’nden yetkililerin katıldığı ikinci bir toplantı yapılmış.  

HEDEF IŞİD

13 Mart’ta Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı terör örgütünün Suriye’deki Türkiye toprağı Süleyman Şah Türbesi’nin etrafındaki bütün yerleşim yerlerini ele geçirince Ankara harekete geçmişti. İstihbarat, IŞİD’in Türkiye’ye “Üç gün içinde bayrağı kaldırın, yoksa saldıracağız” tehdidini içeren videoyu kaydettiği bilgisini de edinmişti. Bunun üzerine MGK’nın ‘Dış Güvenlik’ ile ilgili bölümündeki yetkililer toplantı kararı aldı ve Dışişleri Bakanlığı’nda toplanıldı. Kayıttaki dört ismin yanı sıra Genelkurmay Harekât Başkanı, Dışişleri ve MİT’ten müsteşar yardımcıları da toplantıda yer almıştı. Toplantının hedefi, olası saldırı halinde krizin nasıl yönetileceğini belirlemek ve önlemler almaktı.

BÖCEK TARAMASI 

Geniş katılımlı toplantı öncesinde, dört isim, Bakan Davutoğlu’nun odasında biraraya gelerek ön değerlendirme yaptı. Bu bölüm resmi olmadığı için herhangi bir resmi kayıt tutulmuyor. İnternete düşen ses kayıtları bu bölümün 15 dakikasını kapsıyor. Davutoğlu’nun odası, benzer toplantılara sıkça ev sahipliği yaptığından belli periyotlarla böcek araması yapılan bir yer. Sözkonusu toplantıdan bir süre önce de arama yapılmıştı. IŞİD’in Süleyman Şah Türbesi’ne olası saldırısı beklenmeden, gerekirse Suriye topraklarına girerek önlem alınmasının konuşulduğu toplantının kayıtları 26 Mart Çarşamba gecesi YouTube’a yüklendi, ancak sosyal medyada yayılmadı. MİT, kayıtları fark edince de dün sabah Davutoğlu’nun odasında böcek araması yaptı. Kayıtlar yayılıp basına yansıdığında arama tamamlanmıştı. Dinlemenin yakındaki bir ortam dinleme aracı tarafından yapıldığı ihtimali üzerinde duruluyor. 

GÜL ÇOK ÖFKELENDİ

İstanbul’da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dün yabancı bir konuğunu ağırlarken kendisine Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu da eşlik etti. Gül, kurmaylarıyla yaptığı değerlendirmede, “Böylesine kritik bir toplantı nasıl olur da kaydedilir ve sızdırılır? Türkiye’nin bir askeri birliğini koruma çabasına yönelik bu eylem, düpedüz casusluk” yorumunu yaptı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)