BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem140 bin yolcuya şok! Bin uçuş iptal----

140 bin yolcuya şok! Bin uçuş iptal

140 bin yolcuya şok! Bin uçuş iptal
08 Eylül 2015 - 22:33 www.finansgundem.com

Alman hava yolu şirketi Lufthansa, pilot sendikasının grev kararı nedeniyle kısa ve orta mesafeli bin uçuşun iptal edildiğini açıkladı

Alman hava yolu şirketi Lufthansa, Alman pilot sendikasının (VC) grev kararı nedeniyle 9 Eylül Çarşamba günü gerçekleştirmeyi planladığı kısa ve orta mesafeli bin uçuşun iptal edildiğini ve grevlerden yaklaşık 140 bin yolcunun etkileneceğini açıkladı.

Lufthansa'dan yapılan açıklamada, 9 Eylül Çarşamba günü yapılması planlanan yaklaşık 3 bin kısa ve orta menzilli uçuştan bininin pilotların 00.01 ile 23.59 arasında iş bırakacak olması nedeniyle gerçekleştirilemeyeceği bildirdi. 

İptal edilen uçuşlar nedeniyle yaklaşık 140 bin yolcunun etkileneceği belirtilen açıklamada, "Lufthansa grubuna bağlı Germanwings, Swiss, Avusturya Havayolları ve Brüksel Havayolları şirketleri grevden etkilenmedi, planlanan şekilde hizmet vermeye devam edecekler" denildi.

Lufthansa'nın uzun menzilli uçuşlarında da bazı iptaller olacağı kaydedilen açıklamada, 9 Eylül Çarşamba günü için planlanan 176 uzun menzilli uçuştan 52'sinin bugünkü grevin bir zincirleme sonucu olarak iptal edileceği ifade edildi.  

Şirketin müşterilerine verilen rahatsızlıktan dolayı derinden üzüntü duyduğu vurgulanan açıklamada, grev nedeniyle uçuşu iptal edilen yolcuların, rezervasyonlarını tekrar yapabilecekleri, ücretsiz iptal edebilecekleri ya da tren biletiyle değiştirebilecekleri kaydedildi. 

Pilotlar 13. kez greve gidiyor
Alman Pilot Sendikası ile Lufthansa yönetimi arasındaki anlaşmazlık dolayısıyla 2014 yılının nisan ayından bu yana pilotlar, 12 kez greve gitmiş ve binlerce sefer iptal edilmişti. 

Sendikayla Lufthansa yönetimi arasındaki görüşmelerde Lufthansa, Lufthansa-Cargo ve Germanwings şirketlerinde çalışan 5 bin 400 pilotun emekliliğe geçiş süreçleriyle ilgili anlaşma sağlanamıyor. 

Lufthansa şirketi, pilotlarda en erken emeklilik yaşını 55’ten 60'a, görevden ayrılmadaki ortalama yaşı da 58’den 61'e çıkarmak istiyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)