Ana SayfaPara PiyasaEn iyi fon yöneticilerinden yatırım stratejileri---

En iyi fon yöneticilerinden yatırım stratejileri

9 / 9
En iyi fon yöneticilerinden yatırım stratejileri
11 Ocak 2017 - 11:13 www.finansgundem.com

"BES FONLARINI AKTİF YÖNETİN"

Seniha Berk/Garanti Portföy Portföy Yöneticisi ve Müdürü 

NASIL BAŞARILI OLDU? Küresel piyasalarda 2016 ciddi oynaklıkların yaşandığı bir yıl oldu. Yılın sonuna doğru kur üzerindeki baskının artması, sabit getirili menkul kıymetlerde değer kayıplarına yol açtı. Oynaklığın bu şekilde yüksek olduğu bir dönemde stratejik olarak fon portföyünün daha düşük vade yapısı ile daha az faiz riski almasını hedefledik. Ancak yılın belli dönemlerinde oluşan olumlu hareketlerden faydalanmak adına taktiksel olarak faiz riskini yükselttiğimiz zamanlar oldu. Yine benzer bir şekilde ÖST pozisyonlarımızda kredi riskini daha düşük tutarak getiri-risk yapısını, defan-sif ve yapısal olarak kuvvetli sektör ve şirketlere yatırım yapmayı hedefledik. 

2017'DE NE BEKLİYOR? Türkiye'de 20l6'da yaşanan ve ekonomiyi olumsuz etkileyen gelişmelerin 2017'de etkisi azalacaktır. Böylece çok cazip seviyelere gerileyen varlık fiyatları bundan olumlu etkilenir. Fon portföyünde yıl içerisinde kademeli olarak faiz riskimizi artırdığımız ve stratejik olarak daha uzun bir vade yapısına geçtiğimiz bir dönem olacak. 

NE TAVSİYE EDİYOR? İyi yapılandırılmış bir yatırım süreci oluşturmak, sürdürülebilir getiri yarata-bilmek için en kritik faktör. Her ne kadar emeklilik fonları doğası itibariyle uzun vadeli yatırım araçları olsa da 20l6'da olduğu gibi taktiksel değişimler de Türkiye gibi oynaklığın yüksek olduğu piyasalarda performansın önemli bir bileşeni. Bu nedenle kısa vadede döngülerin dışında kalmadan aktif bir yönetim yatırımcılar için kritik. (Talip Yılmaz-Gözde Yeniova/Ekonomist Dergisi)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster