Ana SayfaPara PiyasaEn iyi fon yöneticilerinden yatırım stratejileri---

En iyi fon yöneticilerinden yatırım stratejileri

8 / 9
En iyi fon yöneticilerinden yatırım stratejileri
11 Ocak 2017 - 11:13 www.finansgundem.com

"HİSSE SECİMİ ÖNEMLİ"

Ziya Çakmak/Finans Portföy Kıdemli Portföy Yöneticisi 

NASIL BAŞARILI OLDU? Yönettiğimiz Cigna Emeklilik hisse fonu yıllık bazda yüzde 17,08 kazandırdı. Volatilitenin arttığı bir yılda başarımızın en önemli kaynağı, yatırım vademizi uzun tutmamız ve başarılı hisse senedi seçimleri oldu. Ülkemizin risk priminin artması, büyüme dinamiklerindeki bir miktar bozulma ve TL'nin değer kaybı sebebiyle endeksin seviyesinden çok hisse seçimi daha önemli hale geldi. Güçlü finansal yapıya sahip, ihracat ağırlıklı çalışan, yüksek temettü ödeme oranına sahip şirketlerin hisse senetlerini içeren portföyümüz, piyasanın üzerinde getiri elde edilmesini sağladı. 

2017'DE NE BEKLİYOR? 20 Ocakta göreve başlayacak olan Trump'ın açıklamaları ve buna paralel olarak FED'in izleyeceği politika, global anlamda en önemli faktörler. FED'in bu yılı ne kadar faiz artırımı ile tamamlayacağı en önemli soru olacak. Yurtiçinde ise anayasa referandumu ve dış politikadaki gelişmeler yakından izlenecek. Bu alanda yaşanacak iyimser gelişmelerle birlikte büyüme dinamiklerindeki toparlanma ve buna bağlı olarak volatilitedeki düşüş tüm Türk varlıklarına pozitif yansıyacaktır. 

NE TAVSİYE EDİYOR? Yatırımcılara en önemli tavsiyemiz kısa vadeli gelişmelerden ziyade daha uzun vadeli gelişmelere odaklanmaları ve hisse senedi seçimlerini de bu bağlamda yapmaları. 2017 de 2016 gibi ciddi dalgalanmalara aday bir yıl ve hisse senedi seçimi iyi bir getiri için yine en önemli etkenlerin başında. Yüksek büyüme potansiyeli olan, döviz ve faiz riski düşük, ihracat odaklı çalışan, yüksek temettü ödeyen ve yüksek sermaye kârlılığı olan şirketlerin hisse senetleri yine ön planda olacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster