Ana SayfaPara PiyasaEn iyi fon yöneticilerinden yatırım stratejileri---

En iyi fon yöneticilerinden yatırım stratejileri

7 / 9
En iyi fon yöneticilerinden yatırım stratejileri
11 Ocak 2017 - 11:13 www.finansgundem.com

"ESNEK/KARMA FONLAR TERCİH EDİLEBİLİR"

Selim Kocaoğlu/İş Portföy Alternatif Yatırım Ürünleri Portföy Yönetimi Bölümü Müdürü 

NASIL BAŞARILI OLDU? Büyüme Amaçlı Yükselen Ülkeler Esnek EYF'miz yıllık yüzde 54,78 kazandırdı. Fon, Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin ülke grubunu temsil eden BRIC ülkelerinde yerleşik başlıca şirketlerin hisse senetlerine yatırım yapıyor. Hindistan ve Çin gibi doların değerlenmesine duyarlı, net emtia ithalatçısı olan ve özel sektör borçluluğu yüksek ekonomiler yerine Brezilya ve Rusya hisselerinde ağırlığı biraz daha yüksek tuttuk. 

2017'DE NE BEKLİYOR? 2017 yılı boyunca bu belirsizliklerin devam edeceği ve piyasadaki oynaklığın geçmiş yıllara oranla yüksek seyredeceği öngörülebilir. Bu durumda bu yıl içerisinde küresel faiz hadlerinde bir düşüş görülmesi zor. Bu da gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinin güçlenmesini zorlaştırıyor. Bu nedenle sadece bir varlık ve ülkeye yatırım yapan fonlar yerine esnek/karma kategorisinde yer alan çeşitli varlık gruplarına yatırım yapan fonlar tercih edilebilir. Bu tip fonlar risklerin dengeli dağıtımını sağlaması açısından da öne çıkacak. 

NE TAVSİYE EDİYOR? Emeklilik yatırımları doğası gereği uzun vadeli yatırımlardır. Yatırımcıların bekle-nen getirilerini desteklemek adına, ağırlıklı olarak hisse senetleri gibi beklenen getirişi yüksek ve buna karşılık kısa vadeli oynaklığı da yüksek olabilen fonlara portföylerinde belirli bir oranda yer vermesini tavsiye ederiz. Emeklilik sistemi yatırımcıları, dönemsel olarak farklı piyasa koşullarına uygun fonları tercih etmeli. 2017 yılında yatırımcılara birikimlerini, Türkiye Hazinesi'nin ve özel sektörünün ihraç etmiş olduğu borçlanma araçlarında ve Türk hisse senetlerine yatırım yapan fonlarda değerlendirmelerini öneriyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster