Ana SayfaPara PiyasaEn iyi fon yöneticilerinden yatırım stratejileri---

En iyi fon yöneticilerinden yatırım stratejileri

6 / 9
En iyi fon yöneticilerinden yatırım stratejileri
11 Ocak 2017 - 11:13 www.finansgundem.com

"ALTIN, CAZİP YATİRİM OLMAYI SÜRDÜRECEK"

Başar Eraksoy/Yapı Kredi Portföy Alternatif Yatırım Ürünleri Portföy Yönetici 

NASIL BAŞARILI OLDU? Yönettiğimiz Allianz Emeklilik altın fonu yüzde 30,44 kazandırdı. FED'in 2016 yılı faiz artırım hedefini yakalayamayacağını öngörmüştük. Yılın ilk dört ayında bu doğrultuda altında yüksek pozisyon aldık. Mayıs ayında FED'in haziranda faiz artırma yönünde beklenti oluşmasıyla altın pozisyonunu azalttık. Temmuz-ekim arasında yükseliş fırsatlarını kolladık. Trump'ın seçilmesine kadar kıstas üzerinde altın pozisyonu taşıdıktan sonra oranı düşürdük. 

2017'DE NE BEKLİYOR? FED'in bu yıl üç adet faiz artırım hedefini ne ölçüde gerçekleştireceği ve bunun sonucundaki gelişmeler dikkate alınması gereken en önemli unsur. Zira doların güçlü veya zayıf seyri altın fiyatında belirleyici. Makro beklentimiz enflasyonun ABD, Euro Bölgesi ve İngiltere'de yükseliş eğilimini sürdüreceği ve önde gelen merkez bankalarının son dört yıldan farklı olarak daha sıkılaştırıcı para politikaları izleyecekleri yönünde. ABD'de olası üç faiz artırımının dörde çıkması da mümkün. TL bazında getiri hedefi olan yatırımcılar için altının cazip bir yatırım aracı olmayı sürdüreceğini düşünüyoruz. 

NE TAVSİYE EDİYOR? 2017'de portföylerde gelişmiş ülke hisse senetlerinin ve emtianın ağırlığının yüksek, bono ağırlığının ise düşük tutulmasını tavsiye ediyoruz. Bu dönemde bu varlık sınıflarında pozisyon artırımı yapılmasının olumlu sonuçlar vereceğini düşünüyoruz. Bunun yanında yatırımcılar yıl içerisinde altın fiyatında görülebilecek yüzde 10 ve üzerindeki geri çekilmeleri kısa vadeli alım fırsatı olarak değerlendirebilir. Daha uzun vadeli baktığımızda ise altının portföylerde bulundurulmasını öneriyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster