Ana SayfaPara PiyasaEn iyi fon yöneticilerinden yatırım stratejileri---

En iyi fon yöneticilerinden yatırım stratejileri

5 / 9
En iyi fon yöneticilerinden yatırım stratejileri
11 Ocak 2017 - 11:13 www.finansgundem.com

"ÖST FONDA RİSK-GETİRİ DENGESİNE BAKIN"

Aytaç Aydoğan/Ak Portföy SGMK Fon Yönetimi Birimi Müdürü Yardımcısı 

NASIL BAŞARILI OLDU? ÖST fonumuz 20l6'da yüzde 12,85 kazandırdı. Burada tahvillerine yatırım yaptığımız kurumların mali yapısının, en basit tanımıyla geri ödeme kabiliyetinin analizi önemli, ihraç edilen borçlanma araçlarını risk-getiri eğrisinde uygun bir şekilde konumlandırabilen yetkin ve tecrübeli bir ekibiz. Ayrıca fonumuzda sektör-kıymet yatırım dağılımını doğru şekilde oluşturarak azami oranda portföy çeşitlendirmesi yapıyoruz. Fonun içerisinde çok farklı sektörlerden 50'den fazla ihraççı var. Fonumuzun başarısında diğer bir faktör de ideal seviyede 'yatırımda' olması ve likidite risklerini minimize etmesi. Son olarak da rekabetçi yönetim ücretlerimizi sayabilirim. 

2017'DE NE BEKLİYOR? ÖST piyasasındaki ihraç büyüklükleri her yıl artarak devam ediyor. Her ne kadar banka ihraçları en yüksek paya sahip olsa da bankacılık dışı finans kesimi ve reel kesimin ihraçlardaki payları artış trendinde. Özellikle reel kesim ihraçlarının göreceli daha yüksek getiri potansiyeli sunması ile beraber, bu ihraçlara yatırım yapan fonlarda da getiri potansiyeli yüksek. Ancak risk ve getirinin bir arada değerlendirilerek yatırım aşamasına gelinmesi çok daha doğru olacaktır. 

NE TAVSİYE EDİYOR? Her yatırım ürünü gibi özel sektör borçlanma araçlarına yatırım yapmak da belirli bir düzeyde uzmanlık gerektiriyor. Bu nedeniyle bireysel yatırımcıların ÖST yatırımını direkt olarak ihraçlar üzerinden yapmak yerine, belirli standartlarda yatırım süreçlerinden geçmiş ve riskgetiri dengesi sağlayan yatırım fonları üzerinden gerçekleştirmelerini öneriyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster