Ana SayfaPara PiyasaEn iyi fon yöneticilerinden yatırım stratejileri---

En iyi fon yöneticilerinden yatırım stratejileri

3 / 9
En iyi fon yöneticilerinden yatırım stratejileri
11 Ocak 2017 - 11:13 www.finansgundem.com

"KÜRESEL HİSSELER TAHVİLE GÖRE CAZİP"

Sayad Baronyan/HSBC Türkiye Fon Yönetimi Çoklu Varlık Fonları Yöneticisi 

NASIL BAŞARILI OLDU? Yüzde 26,44 kazandıran Yabancı BYF Fon Sepeti Fonu'muzun portföyünde çeşitli coğrafyalardan devlet ve şirket tahvilleri, hisseler ve diğer yabancı varlıklara yer veriyoruz. 2016 başından itibaren beklentimiz olan kırılgan denge etrafında ön plana çıkacağını düşündüğümüz gelişmekte olan piyasa ve Avrupa hisse senetlerine, gelişmekte olan piyasa tahvillerine ve düşük vadeli yabancı şirket tahvillerine ağırlık verdik. Düşük oranda ABD tahvili taşıyarak portföyü dengeledik. 

2017'DE NE BEKLİYOR? Küresel hisse senetleri, küresel tahvillere göre daha cazip. Ekonomilerdeki ılımlı toparlanma, şirket bilançolarında pozitif etki göstermeye devam ederken, enflasyon baskılarının artması da hisseyi destekliyor. Avrupa'yı ABD hisselerine göre bir miktar önde tutuyoruz. Gelişmekte olan piyasalarda ise Asya borsalarında fırsat var. Dolarındaki değerlenme gelişmekte olan piyasa hisseleri üzerinde bir miktar baskı yaratabilir ama bu varlık sınıfı FED in kademeli ve yavaş faiz artışları ile birlikte iyi performans gösterebilir. 

NE TAVSİYE EDİYOR? Küresel ekonomi 'kırılgan denge' etrafında kalmaya devam edecek. Bu ortamda FED, daha düşük hızda bir faiz artırım süreci gerçekleştirir. Gelişmiş ülke tahvillerinde risk priminin negatif olması bu varlık sınıfını daha az cazip hale getirirken, küresel hisse ve gelişmekte olan piyasa tahvillerine ağırlık vererek portföyler dengelenebilir. 2017 içerisinde ABD para politikalarındaki kademeli normalleşme ve maliye politikalarında olası gevşemeyle ABD doları, gelişmiş ülke para birimlerine karşı değerlenmeye devam eder.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster