Ana SayfaPara PiyasaEn iyi fon yöneticilerinden yatırım stratejileri---

En iyi fon yöneticilerinden yatırım stratejileri

2 / 9
En iyi fon yöneticilerinden yatırım stratejileri
11 Ocak 2017 - 11:13 www.finansgundem.com

“HİSSE YERİNE TEFAS’I İNCELEYİP FON ALIN”

Haydan Acun/Marmara Capital Yönetici Ortağı 

NASIL BAŞARILI OLDU? Yüzde 20,4 kazandıran hisse fonumuzu uzun dönemli bir bakış açısıyla, az sayıda şirkete yoğunlaşarak, detaylı temel analiz ve şirket değerlemesi yaparak yönetiyoruz. Amacımız değerinin altında işlem gören hisseleri bulmak. Borsadaki fiyatlar, çeşitli psikolojik faktörlerle çok değişken olabilir. Oysa şirketlerin değeri her dakika hisse fiyatı gibi değişmez. Önemli olan belli kriterlerle yatırım yaptığınızda, makro veya politik olaylar neticesinde ortaya çıkan panik satışlarda sakin kalıp, bunu alım fırsatı olarak değerlendirebilmek. 

2017'DE NE BEKLİYOR? Terör ve jeopolitik risklerin azalmasıyla turizmin canlanma ihtimali ve tüketici güveninin iyileşmesi için Suriye'deki gelişmeler ve OHAL'in kaldırılması izlenecek. MB'nin dövizin önünü kesecek şekilde faiz artışı yapması önemli. Bu sadece geçici bir dönem. Doların yüzde 20 daha yükselmesi, faizin bir kaç puan artışından çok daha fazla ekonomiye zarar verir. Trump'un ekonomiye ve bu bölgeye yaklaşımı da izlenmesi gereken bir faktör. Borsa İstanbul, gelişmekte olan ülkelere göre yüzde 15-20 iskontolu. Yurtdışındaki algısı değişmediği sürece borsanın yeni zirve görme ihtimali düşük. 

NE TAVSİYE EDİYOR? Bir şirketin bilançosunu ve gelir tablosunu yorumlayacak derecede finansal bilgiye sahip değilseniz, doğrudan hisse almayın. Tüyo ile arkadaş ve eş dost tavsiyesiyle, borsa çıkacak diye kısa vadede para kazanma hırsıyla hisse almak para kaybetmenin en garanti yolu. En doğrusu yatırım fonu platformu TEFAS'ta fonların bilgilerini inceleyip bir hisse fonuna yatırım yapmak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster