Ana SayfaBankacılık Usta bankacı Bekir Dildar konuştu---

Usta bankacı Bekir Dildar konuştu

1 / 9
 Usta bankacı Bekir Dildar konuştu
13 Haziran 2016 - 10:59 www.finansgundem.com

SERAP SÜRMELİ – FINANSGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

Gündem ne kadar ateşli, hava ne kadar sıcak olursa olsun, güler yüzü insanı rahatlatmaya yetiyor

Fibabanka KOBİ’lere , Bekir Dildar da konuklarına ilaç gibi…

Fibabanka Genel Müdür Dildar’ın bankacılığa, Türk ekonomisine hakimiyeti konuşmaya başlayınca gün gibi ortaya çıkıyor. Elleri, gözleri etki alanını genişletiyor. Olaylara bakışı, analizi, sesindeki hakimiyette kendini gösteriyor.

Ama, “HSBC’yi çok istedik ancak kısmet olmadı” derken hafif bir burukluk yaşadığını hissediyorum.

Tıpkı, “İyi yönetici varsa yan tarafa bile şube açarım” sözlerinde, “10 numara işi kaptırmam” havasını yaydığı gibi.

Rekabet korkusu yok, üstelik tarım kredilerindeki rakibi iki bankayı övecek kadar da centilmen.

Türkiye’nin büyümesine seyirci kalmıyor. Yüzde 5’ten aşağı rakamı veto ediyor. Fibabanka’nın geleceğin Türkiye’sine katkılarını anlatıyor.

Faiz indiriminin konut kredilerine yansımamasının açtığı şikayetlere tepki ise çok ilginç. “Arkadaş sen evi kaça alacağına bak, faizi ne yapacaksın!” Kızmıyor, aksine uyarıyor. “Hatta faiz yüksekken almalı evi, çünkü o zaman fiyatlar düşük oluyor. “

“Yabancı bankalar Türkiye’den kaçıyor” feryatlarına inat, o çok sakin. Teşhisi de net. “İyi bankacı Türkiye’den çıkmaz.” Ekliyor. “Bankacılıkta Türkiye’ye yeni sermaye girişleri de olabilir.”

İşte diyorum, “sektörü okuyan adam.”

“Hüsnü Özyeğin’in olduğu yerde hiçbir banka küçük kalamaz.” Bu da bir yeteneğe, 22 yıldır beraber yürüdüğü duayen patrona duyduğu saygının ifadesi.

2015’i hiç masrafsız (!) 100 milyon brüt kar ve yüzde 40 büyümeyle kapatan, 2016’ya kredilerden şube ağına esaslı hedeflerle başlayan Fibabanka’nın Genel Müdürü Bekir Dildar Finansgundem.com’a bankasını, sektörünü ve Türkiye’yi anlatıyor.


ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali15 Haziran 2016 01:03

    Şube çalışanlarında ki adam sende tavirlarin merkezi belli oldu. Genel müdür napcan faizi diye röpörtaj verirse.... Çok yazık

  • ertuğrul14 Haziran 2016 16:48

    gerçekten üzücü.hayat parası olana güzel.sen konut kredisini 120 ay vade 100,000 tl 0,80 ile 1,10 oranları ile önce bir hesaplada ondan sonra ne yapacaksın faizi diye sor...

  • realite13 Haziran 2016 14:15

    piyasadaki potansiyel sorunlu kredi riskine dikkat..en büyük etkiyi bu grup az şubeli butik bankalarda gösterebilme ihtimali yüksek..pay almak için gösterdiği agresifliğin bedeli ağır olabiliyor.

  • han13 Haziran 2016 12:10

    10 sene kredi ceksen 1 ev parasi daha oduyorsun, hala cikmis evi kaca alican diyor, sen faiz indirimini niye yansitmiyorsun onu soyle. sanami kaldi benim evi kaca alicagimdan,

  • orhun yıldız13 Haziran 2016 12:10

    evin fiyatında sanane..sen faizi kaçtan verecen???

  • abc13 Haziran 2016 12:02

    tartışmasız on numara duayen patron..on numara duayen genel müdür..on numara kurumsallaşma..kobi/tarım/bireysel zaman ister..

  • yorum13 Haziran 2016 11:54

    harika bir insan ve mükemmel bir bankacıdır..bankacılığın hem teknik hem pratiğine bu kadar hakim olunamaz gerçekten..her zaman her konuda işi rast gitsin inşallah..

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster