Ana SayfaRöportajlarTürkiye’de kaç şirket ‘iç’ten denetleniyor---

Türkiye’de kaç şirket ‘iç’ten denetleniyor

1 / 8
Türkiye’de kaç şirket ‘iç’ten denetleniyor
20 Mayıs 2016 - 10:25 www.finansgundem.com

SERAP SÜRMELİ – FINANSGUNDEM.COM

İç denetim ne demek? Türkiye’deki iç denetimin önemi nedir? Her şirkette iç denetim departmanı var mı? Kaç kişiye kaç denetçi düşüyor?  Tüm bu soruların cevaplarını almak için Türkiye İç Denetim Enstitüsü’nün (TİDE) Başkan Yardımcısı Bülent Yurdalan’ın kapısını çaldık. Yurdalan, “İç denetim, bir kurumun faaliyetlerini geliştirmek ve onlara değer katmak amacını güden bağımsız ve objektif bir güvence ve danışmanlık faaliyetidir. Ama halkımızın bildiği karşılığı müfettiştir” dedi,

Özel sektörde 2100’ün üzerinde iç denetçinin çalıştığını söyleyen  ama kamuda net bir rakam veremeyen Bülent Yurdalan, Finansgundem.com’un sorularına çarpıcı yanıtlar verdi.

-TİDE hakkında bilgi verir misiniz?
-Şirket yönetim kurullarının ve üst düzey yöneticilerinin stratejik iş ve çözüm ortağı olan iç denetçilerin meslek örgütü Türkiye İç Denetim Enstitüsü, iç denetim mesleğinin ve profesyonellerinin uluslararası standartlar ile uyumlu, küresel seviyede yetkin uygulaması için güvence oluşturmaktadır.

Türkiye İç Denetim Enstitüsü, mesleğin profesyonellerinin yetkinlikleri, finans ve reel sektör şirketlerimiz ile kamu kurum ve kuruluşlarının kurumsal yönetim kalitesi, düzenleyici otoritelerin düzenlemelerinin uygulamadaki uyum kalitesi, mesleğin akademik gelişimi için çeşitli hizmetler sunmaktadır.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster