Ana SayfaGündemAsya’da yeni dönem---

Asya’da yeni dönem

5 / 5
Asya’da yeni dönem
07 Aralık 2017 - 10:46 www.finansgundem.com

HEDEFTE ÇİN VE JAPONYA VAR

Pekin'i ziyaret eden ve ardından APEC zirvesine katılan ABD Başkanı Trump, Çin ve Japonya’ya çatmaktan geri durmuyor. Trump, ülkesinin Japonya ile 69 milyar dolar ticaret açığı verdiğini belirterek bu ülkeyle daha fazla karşılıklı ticaret çağrısında bulundu. Trump, ayrıca Japon otomobil üreticilerinin ABD’ye araç göndermek yerine burada üretim yapmaları gerektiğini söyledi.

Japon Otomobil Üreticileri Derneği ise buna “ABD’de satılan Japon markalı araçların yüzde 75’inin Kuzey Amerika’da üretildiğini" belirterek cevap verdi. Japonya Maliye Bakanı Tro Aso da ülkesinin ABD ile olan ticaret dengesizliğini çözmek için ikili bir ticaret anlaşması yapmaktan yana olmadığını söyledi.

Trump, APEC zirvesinde Çin’e sert eleştirilerde bulundu. Adil olmayan ticaretle, ABD’nin suiistimal edilmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Bu yılın ilk 10 ayında ABD’nin Çin ile ticaret açığı 223 milyar dolara ulaştı. Ancak Trump APEC zirvesinden bir gün önce Pekin’e yaptığı ziyarette, toplam 250 milyar dolarlık ticari ve ekonomik anlaşmalara imza attı. (LEVENT GÜRSES/FORBES TÜRKİYE DERGİSİ)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster