Ana SayfaGündemAsya’da yeni dönem---

Asya’da yeni dönem

3 / 5
Asya’da yeni dönem
07 Aralık 2017 - 10:46 www.finansgundem.com

ÇİN’DEN CİDDİ BİR DİRENÇ GELEBİLİR

TPP 11’in genişlemesi halinde çözülmesi gereken önemli sorunlar var. Örneğin Tayland ve Endonezya’nın anlaşmaya uyumlu hale gelmesi içil} gerçekleştirmesi gereken reformlar söz konusu... Tayvan katılım konusunda ne kadar istekli olsa ve hazırlıklara başlasa da ekonomik süper güç Çin’den üyeliğine ciddi bir direnç gelecek. 

Japonya anlaşmaya Tayland ve Endonezya’nın katılımı için istekli. TPP üyeleri ise Çin’in katılımını arzu ediyor. Ancak Çin’in anlaşmanın yüksek standartlarına erişmesi için önemli reformlar yapması gerekiyor.

Ancak ortaklıkta ABD’nin olmaması bazı ticari işlemlere daha çok kolaylık getiriyor. Fikri haklar ve işçi hakları konularında fazlasıyla titiz davranan ABD’nin özellikle eczacılık sektöründe ticaretin liberalleşmesinin önünde durduğu kaydediliyor.

ABD olmadan TPP’nin daha basit ve birçok alanda daha önemli bir anlaşma haline geldiği belirtiliyor. Diğer yandan ABD’nin bazı fırsatlardan yararlanamayacak olması bile önemli bir dezavantaj. Örneğin tarım ve et sektöründeki fırsatlar ABD çiftçisi için oldukça avantajlı olacaktı. Buna bir de Kanada tarım ürünlerinin tarifesiz satılacağı göz önüne konulduğunda Amerikan çiftçisinin rekabette zorlanacağı anlaşılıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster