Ana SayfaGündemSeçim sonrası borsa, faiz, dövizde neler olur? ---

Seçim sonrası borsa, faiz, dövizde neler olur?

8 / 10
Seçim sonrası borsa, faiz, dövizde neler olur?
27 Mart 2014 - 08:58 www.finansgundem.com

"YABANCILAR TÜRKİYE'YE GİRMEK İSTİYOR, ÇÜNKÜ..."

-“Gelişen ülkelerin yıldız ülkeler olduğu dönem kapandı” görüşlerine katılıyor musunuz?

Erdal Aral: Orada yıldız olduğumuz yıla baktığımızda dünyada bol para var,  gelişmiş ülkelerin büyümesi kötü, şimdi o tablo değişiyor. Gelişmiş ülkeler daha iyi performans gösteriyor. Bizim büyümemizle onların büyümesi arasındaki fark daralıyor. Likiditenin artış hızı da azalıyor. Şu gösterge bile çok önemli.  Amerika’nın büyümesi ile diğer gelişen ülkeler arasındaki büyüme farkı, gelişmekte olan piyasalar aleyhine daralıyor. Amerika’nın yüzde 1.5 büyüdüğü dönemde Türkiye’nin yüzde 5-5.5 büyüdüğü bir tablo vardı. Şimdi bir çok analistin “Yüzde 2-2.5 büyüyebilir miyiz?” diye tartıştığı bir ortamda Amerika’da yüzde 2 büyüme konuşuluyor. Aradaki fark kapatılmış durumda.

-O zaman yabancılar niye Türkiye’ye girmek istiyor?

Erdal Aral: Yabancıların girmek istemesinin gerekçesi şu; yüzde 4 büyüme hedeflenirken bir çok analist yüzde 1.5-2 gibi büyüme öngörüyor.  Seçim öncesinde bu olasılık düşük, mevcut sanayi üretimleri anlamında da düşük… O zaman yabancı şöyle algılıyor:

1- “Türk piyasasındaki yerli oyuncular fazla iskonto ediyor. Ben o kadar olumsuz bakmıyorum” diyor. 2 - Amerika tarafında da çok çok pozitif hava olmayacağını düşündüğünden zaten kendisi için yatırım kriteri oluşmuş oluyor.
3- Çin’den gelen risk... Çin’in finans yapılarının yavaş yavaş iflasa gitmesinin gelişen piyasalar arasında yapacağı olumsuz baskı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Demir27 Mart 2014 21:13

    İç de dışta suriyeden tutun yellene , kırıma içerde tapeler , varsa yolsuzluklar , siyasi çalkantılar her şey kardeşim ya her şey bistten geçiyor.Bu kadarda olomazki bıktık usandık kardeşim bıktıkkkkkkkkkkkkkkkkk.önümüzü göremiyoruz.Böyle borsa mı olurya bunların yeri borsa mı ????? devletin hakimi savcısı , kırımsa putini barrack obaması bize ne kardeşim ya bize ne???????neden şirketlerin durumu ön plana çıkmıyor.Yuh diyorum.

  • yaşlı kurt27 Mart 2014 12:19

    bu borsa akıllı adam işi değil, bu kadar kafa karışıklığının olduğu yerde

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster