Ana SayfaGündemSeçim sonrası borsa, faiz, dövizde neler olur? ---

Seçim sonrası borsa, faiz, dövizde neler olur?

6 / 10
Seçim sonrası borsa, faiz, dövizde neler olur?
27 Mart 2014 - 08:58 www.finansgundem.com

"KOALİSYON OLASILIĞININ ARTMASI RİSKİ YATIRIMCIYI RAHATSIZ EDEBİLİR"

-Bu noktada borsaya yatırımı önerir misiniz?

Erdal Aral: Yatırımcılara verdiğimiz tavsiyelerde, mevcut seviyeler bazılarının söylediği gibi aman aman bedava olmasa da borsada biriktirme dönemi olduğunu düşünüyoruz. 60-65 bin arası, ya da herhangi bir haberle 60 binin altını görürse biriktirilmesi gereken seviyeler. Bu şu demek değil: Bugün alıp, yarın satıp, para kazanmak. Hayır… Çünkü burada bekleme periyodu var. Bu düşüncede yatırımcıların şu noktalara bakması gerekiyor. Birincisi, enflasyonun tepe yaptıktan sonra düştüğü periyot;  ikincisi, bankacılık kredi stokunun tekrar gelişmeye başlaması; üçüncüsü, faizlerde şu anda geldiğimiz seviyeden tekrar aşağı yönlü hareketlerin görülmesi; dördüncüsü, Merkez Bankası’nın APİ  fonlamasının yavaş yavaş aşağı gitmesi… Bunların hepsi borsa için olumlu haberler olur.  Seçimlerde sürpriz bir sonuç da piyasayı etkiler.

-Sürpriz sonuçtan kastınız nedir? 

Erdal Aral: İleriye yönelik genel seçimler konusunda koalisyon olasılığının artması riski yatırımcıyı rahatsız edebilir. Çünkü global gelişmelerin FED politikaları nedeniyle artık çok pozitif yönde bizi etkilemeyeceği ortada. Kala kala politik risk kısmı kalıyor. Burada da tek parti ve siyasi istikrar boyutu sorgulanır hale gelince hikaye kalmıyor. Tek parti ne kadar sorgulanırsa sorgulansın çok artı yönü var, yabancı yatırımcı koalisyon olasılığını sevmeyecektir. Yeni ekonomi politikalarının ne olacağı konusunda sorgulamaların yapıldığı bir periyodu sevmeyebilir, şimdi en azından biliyordu. Büyüme ne olacak, maliye politikası ne olacak, yasalar 3 aşağı 5 yukarı ne olacak, biliyordu. Ama koalisyon olasılığının arttığı bir senaryoda ne olacağını bilmediği, tartamadığı noktada, biraz daha bekle gör kısmında kalacak.

Bu kadar olumsuzluklara rağmen hiç mi olumlu bir şey yok, var tabi. Biz, bankaların artık Türkiye’yi de yatırım havuzuna koyacağını düşünüyoruz. Yani TL kağıtta da Eurobond'da  da bu havuza koyabileceğini düşünüyoruz. Malum geçen yıl reyting artışı sonucu doğru düzgün bir gidiş göremedik çünkü, hemen ardı sıra olaylar olunca keyfini yaşayamadığımız bir yatırım yapılabilir ülke durumu oldu. Ardı sıra bunlar geldi. Eğer siyasi risk tarafında bir azalma, siyasi bir normalleşmesi olursa tabi ki yabancı yatırımcı bunu fırsat kollayıp, Türkiye’ye mutlaka girmek isteyecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Demir27 Mart 2014 21:13

    İç de dışta suriyeden tutun yellene , kırıma içerde tapeler , varsa yolsuzluklar , siyasi çalkantılar her şey kardeşim ya her şey bistten geçiyor.Bu kadarda olomazki bıktık usandık kardeşim bıktıkkkkkkkkkkkkkkkkk.önümüzü göremiyoruz.Böyle borsa mı olurya bunların yeri borsa mı ????? devletin hakimi savcısı , kırımsa putini barrack obaması bize ne kardeşim ya bize ne???????neden şirketlerin durumu ön plana çıkmıyor.Yuh diyorum.

  • yaşlı kurt27 Mart 2014 12:19

    bu borsa akıllı adam işi değil, bu kadar kafa karışıklığının olduğu yerde

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster