Ana SayfaPara PiyasaBorsa İstanbul 90 bin puan için savaş veriyor---

Borsa İstanbul 90 bin puan için savaş veriyor

1 / 5
Borsa İstanbul 90 bin puan için savaş veriyor
26 Şubat 2017 - 08:01 www.finansgundem.com

Piyasalarda olumlu hava korunuyor. Döviz kurlarında düşüş, borsada çıkış trendleri sürüyor. Para piyasaları sermaye piyasalarına katkılarını devam ettirmekle birlikte borsada kâr satışları da görülüyor. 6 Ocak haftasından bu yana ilk defa 17 Şubat haftasında yabancı yatırımcılar 50 milyon dolarla satışta görüldüler. Bu durum endeksin direnç seviyelerini geçmekte zorlanmasını veya “patinaj” yapmasını izah ediyor.

Bu aşamada düşüş veya kâr satışları derinlik kazanmış değil. Önümüzdeki hafta “Çıkamayan borsa düşer mi” yoksa gelen satışlar çıkış trendlerinde görülen bir düzeltme hareketi olarak görülüp çıkış devam edecek mi bunu gündem ve para giriş çıkışları belirleyecek. Ocak ayından bu yana yüzde 20’den fazla prim barındıran borsada son dönemde yaşanan kâr satışlarını ve “teknik düzeltme” hareketini olağan karşılamak gerekir.

Gündemde çok bir farklılaşma yok. Doların iç ve dış piyasalardaki seyri, dış borsalar, ABD’de Trump’la başlayan yeni döneme ilişkin icraatlar, ABD Merkez Bankası (Fed) kaynaklı gelişmeler, varlık fonu, anayasa değişikliği konusunda yapılacak referanduma bağlı siyaset, merkez bankası kararları, Suriye, dış piyasalar genel gündem konuları.


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster