Ana SayfaPara PiyasaReferandum sonrası piyasaları bekleyen 4 senaryo---

Referandum sonrası piyasaları bekleyen 4 senaryo

1 / 5
Referandum sonrası piyasaları bekleyen 4 senaryo
27 Mart 2017 - 15:44 www.finansgundem.com

Türk halkı 16 Nisan'da, başbakanlık mevkiinin kaldırılması ve icra yetkilerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verilmesi yoluyla Türk demokrasisinin yeniden şekillenmesini sağlayacak teklife "evet" ya da "hayır" demek için sandık başına gidecek. Yatırımcılar her iki sonuçta da yukarı yönlü hareket görmekte zorlanıyor.

Oylama, Türk Lirası'nın rekor seviyelere düştüğü, Merkez Bankası'nın piyasaları desteklemek için daha fazla ortodoks olmayan adımlar attığı ve hükümetin seçmenleri cezbetmek ve yavaşlayan ekonomiyi teşvik etmek için çaba sarfettiği oldukça zor bir yıl başlangıcının ardından gerçekleştirilecek. Paketin onaylanması halinde Türkiye siyasetine yönelik değişiklikler dönüşümsel nitelikte olurken, ülkenin ekonomik anlamda izleyeceği yolu nasıl değiştireceği çok açık değil. Seçim anketi düzenleyen kuruluşlar, sonucu doğru tahmin etmeyi zorlaştırıcı bir unsur olan çok sayıda kararsız seçmene dikkat çekiyor.   

Zürih'te Julius Baer Group Ltd. analisti Heinz Ruettimann, "Başarılı bir oylamanın ardından, Erdoğan'ın ekonomik önceliklerinin ne olacağını bilmiyoruz," dedi ve "Kilit sorunlar devam ediyor ve 2017 daha zayıf bir ekonomik büyüme ile şekillenecek" değerlendirmesinde bulundu.  

İşte yatırımcılarla yapılan mülakata göre, piyasaların olası sonuçlara verebileceği en olası tepkileri içeren 4 senaryo: 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • flamenco7227 Mart 2017 20:45

    Hayır çıkarsa önerme; Eldeki sandalye daldaki sandalyeden iyidir..Yani erken seçim sandalye sayısı açısından AKP nin halihazırın altına düşme riskini doğrurur..Vatandaş demiyecek mi? Verdik cevabı işte daha istiyosun..Al sana 260 sandalye o zaman...Ama evet çıkarsa uyum yasaları hızla tamamlandıktan sonra biraz erken seçime gidilebilir..ona bişey diyemem:)Ama hayırın erken seçim getireceğini düşünmüyorum naaaçizaane:)

  • melih27 Mart 2017 17:15

    HAYIR ÇIKACAK BORSA DÜŞECEK. BEN SATTIM FAİZE GEÇTİM

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster