Ana SayfaGündemDünyanın en büyük yatırımcısı 2018 yılına hazırlanıyor---

Dünyanın en büyük yatırımcısı 2018 yılına hazırlanıyor

1 / 4
Dünyanın en büyük yatırımcısı 2018 yılına hazırlanıyor
03 Ocak 2018 - 15:13 www.finansgundem.com

Ortalama yatırımcıların gözünde, BlackRock görünür değil. Keza wifi ve oksijen de öyle. Ancak New York merkezli finans devi küresel yatırımın dokusunun derinliklerine işlemiş bir yapı: Dünyanın en büyük varlık yöneticisinin portföyünde müşterilerine ait toplamda yaklaşık 6 trilyon dolarlık bir varlık yer alıyor. Bu miktar dünyada ABD ve Çin haricinde her ülkenin GSYİH’sinden daha büyük ki bu da, BlackRock’un yatırım kararlarının her büyük küresel pazarda etkileri hissedilen dalgalar oluşturması anlamına geliyor.

BlackRock 1,5 trilyon doları iShares ailesine yatırılanlarla beraber en büyük, pasif fon borsaları (EFT) sağlayıcısı konumunda. Ayrıca, BlackRock’un elindeki, çoğunun aktif olarak yönetildiği kurumsal hisse ve bono varlıkları EFT portföyünden daha büyük; şirketin 135 yatırımcıdan oluşan ekibinin bu paranın nereye aktarılabileceğiyle ilgili tercihleri nice başka yatırımcıyı etkiliyor.

Fortune okurlarına fonun 2018 yılında küresel piyasalardan beklentileriyle ilgili bir ön bilgi sunmak amacıyla, BlackRock’un kıdemli stratejistleri Aralık ayı ortalarında görünüm raporunu yayınlamadan önce tahminlerini bizimle paylaştılar. İşte ekiple yaptığımız görüşmeden önemli notlar:

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster