Ana SayfaPara PiyasaSendikasyon kredileri pahalıya yenileniyor---

Sendikasyon kredileri pahalıya yenileniyor

1 / 7
Sendikasyon kredileri pahalıya yenileniyor
12 Kasım 2018 - 12:10 www.finansgundem.com

Ağustos ayında yaşanan dövizdeki sert yükselişle birlikte bankaların borçlanmalarında sorun olup olmayacağı en çok merak edilen konulardan biriydi. Eylülden itibaren gelen borçların ödenmesi süreci de bu anlamda dikkat çekiyordu. Bankalar, kredilerini özvarlıklarının yanı sıra borç kaynaklarla finanse ediyor. Bu anlamda en önemli kaynaklar ise mevduatlar ve yurtdışından temin edilen sendikasyon kredileri oluyor. Bankaların son dönemde yüzde 90 düzeyinde yeniden finanse ettiği sendikasyon kredileri sektöre moral verdi. Ancak fonlama maliyetinin yılın ilk çeyreğinden bu yana iki katına çıkmış olması endişe yaratıyor.

Türkiye için mart ayında yüzde 1,30 seviyelerinde olan 12 aylık Libor faizi yüzde 2,9 seviyesine kadar ulaştı. En yakın tarihli sendikasyon kredileri eylül ve ekim ayılarında Akbank, iş Bankası ve Yapı Kredi'de gözlendi. Her üç bankanın da maliyetleri bir yıl vadeli dolar kredi için "Libor + yüzde 2,75", Euro krediler için "Euribor + yüzde 2,65" olarak gerçekleşti. Mart, Nisan ve Mayıs aylarında sağlanan kredilerde maliyetler bir yıl vadeli dolar kredi için "Libor + yüzde 1,30", Euro krediler için "Euribor + yüzde 1,20" olmuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster