Ana SayfaFinans KulisYeni müdür ne kadar kazanır---

Yeni müdür ne kadar kazanır

6 / 8
Yeni müdür ne kadar kazanır
03 Temmuz 2018 - 09:47 www.finansgundem.com

SATIŞTA PRİM ÖNE ÇIKIYOR

Satış gibi bazı alanlarda “ilk kademe” yönetici maaşlarını önemli ölçüde performans düzeyleri belirliyor. IRC Global Executive Bölge Lideri Gaye Özcan, şirketlerin satış pozisyonlarında çalışan ilk kademe yöneticilerin ücret paketlerinde belirleyici olanının prim olduğunu belirterek “Satıştaki ilk kademe yöneticilerin ücret paketinde aylık net sabit ücret tutarı değişmezken primin payı artıyor” diyor.

Korn Ferry Hay Group Bilgi Hizmetleri Müdürü Ersin Yıldırım, çok sayıda şirketin performans yönetimine, buna bağlı olarak çalışanların kariyer gelişimine ve prim sistemlerine odaklandıklarını söylüyor.

İlk kademe yönetim seviyesinde ücret paketini etkileyen faktörler arasında ise ilk sırada bireysel yetkinlikler, beceriler, yabancı dil bilgisi, deneyim, mezun olunan okul ve bölüm bulunuyor. Sektör farkı, şirket kârlılıkları ve şirketin ödeme iştahı da ilk kademe yönetici ücretlerini etkiliyor.

Reed Türkiye Genel Müdürü Asiye Yıldırım, ilk kademe yönetici maaşını etkileyen faktörlerin teknik özellikler, eğitim, dil, bilgisi, sahip olduğu beceriler ve yetenekler olduğunu belirtiyor.

Bunun yanı sıra daha önceki iş deneyimleri, başarıları, ekip yönetim tecrübesi ve tamamlamış oldukları projeler de ilk kademe yöneticilerin maaşını etkileyen faktörler arasında yer alıyor.

Oxygen Consultancy Genel Müdürü Zeynep Doğrul Aşar da ilk kademe yöneticinin ücretinin belirlenmesinde bireysel performansın, çalışanın maaş skalasındaki yerinin, enflasyon ve şirketin performansının belirleyici olduğunu söylüyor.

Bazı pozisyonlar için yurt dışı iş tecrübesi de ücreti etkileyici faktörler arasında yer alıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • H.Vehbi YILDIRIM24 Ekim 2018 12:52

    İlk kademe yöneticiler tabi ki öncelikli olarak taban ve tavan arasındaki hizmet akış ve iletişimin denge ve iletken unsurudurlar.Bu unsurların kurumsal yapı/kimlik ve politika paralelinde çalışması,uyumu daha da kolaylaştırır.Ancak,bu başlangıç seviyesindeki yöneticilerin seçim ve performans kriterlerinde genel kriterlerin yanında özellikli hususlar da konulmalı ve değerlendirilmelidir. Yurt dışından alınan performans kriterlerinin ülkenin genel ve bölgesel demografik yapısıyla paralel harmanlanması ve çek edilmesinin de ayrıca önemini vurgulamak isterim.Her bölgede genel yönetim kriterleri hariç,farklı yönetim anlayış,bakış ve yapısal özellikler dikkate alınarak yapılan yönetim tarzları çok daha başarılı olmaktadır.Tabi ki bu yönetici adaylarının liyakat sahibi,farkındalıklarının geliştirilebilir,risk algı ve yönetiminde çok daha iyi personellerden seçilmesi çok daha yararlı sonuçlar getirecektir.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster