Ana SayfaFinans KulisYeni müdür ne kadar kazanır---

Yeni müdür ne kadar kazanır

3 / 8
Yeni müdür ne kadar kazanır
03 Temmuz 2018 - 09:47 www.finansgundem.com

YÖNETİCİLİĞE GEÇİŞ ZAMMI

Araştırmalar, Türkiye’de ilk aşama yönetici seviyesine genellikle 2 ya da 3’üncü terfi sonrasında ulaşıldığını gösteriyor. Daha yalın şirketlerde ise ilk kademe yöneticilerden önce en fazla bir kademe bulunurken, genelde ilk kademe yöneticiler yeni mezun ve uzmanlardan sorumlu oluyor.

Dünyada birçok başarılı yöneticiyi yetiştirmesiyle ün yapan P&G’de de birkaç uzmanlık dışında yeni işe alman herkes ilk kademe yönetici seviyesinden çalışmaya başlıyor ve bunlara şirketteki büyük markaların yönetim sorumluluğu veriliyor.

P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, “Kurum içindeki önemli markaların sorumluluğunu emanet ettiğimiz ilk kademe yöneticileri büyük bir titizlikle seçiyoruz. Kuruma en iyi yetenekleri çekmek için ilk kademe yönetici ücretlerinde rekabetçi davranıyoruz” diye konuşuyor.

Kritik öneme sahip ilk kademe yöneticilerin ücret paketleri de oldukça farklı. Yapılan işe, şirkete, ülkeye hatta farklı şehirlere göre ücret paketleri değişkenlik gösteriyor. Mercer Türkiye Yetenek ve Bilgi Çözümleri Yöneticisi Goncagül Çamur Uğurlu, uzmanlık rolünden yöneticilik pozisyonuna geçiş yapan ilk kademe bir yöneticinin aldığı zam oranının yüzde 15-25 aralığında olduğunu belirtiyor.

Uğurlu, “Asgari ücretin önemli oranda artırılmasıyla mavi yaka ve gri yaka olarak adlandırılan çalışan gruplarında geçmiş yıllara göre artış gözlemleniyor. Bu da bize beyaz yaka roller ile ücret farkının biraz daha azaldığını gösteriyor” diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • H.Vehbi YILDIRIM24 Ekim 2018 12:52

    İlk kademe yöneticiler tabi ki öncelikli olarak taban ve tavan arasındaki hizmet akış ve iletişimin denge ve iletken unsurudurlar.Bu unsurların kurumsal yapı/kimlik ve politika paralelinde çalışması,uyumu daha da kolaylaştırır.Ancak,bu başlangıç seviyesindeki yöneticilerin seçim ve performans kriterlerinde genel kriterlerin yanında özellikli hususlar da konulmalı ve değerlendirilmelidir. Yurt dışından alınan performans kriterlerinin ülkenin genel ve bölgesel demografik yapısıyla paralel harmanlanması ve çek edilmesinin de ayrıca önemini vurgulamak isterim.Her bölgede genel yönetim kriterleri hariç,farklı yönetim anlayış,bakış ve yapısal özellikler dikkate alınarak yapılan yönetim tarzları çok daha başarılı olmaktadır.Tabi ki bu yönetici adaylarının liyakat sahibi,farkındalıklarının geliştirilebilir,risk algı ve yönetiminde çok daha iyi personellerden seçilmesi çok daha yararlı sonuçlar getirecektir.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster