Ana SayfaPara PiyasaUzmanlar MB kararı için ne dedi?---

Uzmanlar MB kararı için ne dedi?

1 / 4
Uzmanlar MB kararı için ne dedi?
12 Ocak 2017 - 12:53 www.finansgundem.com

Destek Yatırım'dan Araştırma Müdür Yardımcısı Adnan Çekçen, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) piyasaları yüzde 8 faiz oranı ile fonladığını hatırlatarak, Merkez Bankası'nın repo ihalesi açmayarak, yüzde 10 seviyesindeki geç likidite penceresi faiz oranıyla devreye girmesi ve piyasaları fonlamasının dolar/TL kurundaki düşüşte tetikleyici bir etki yarattı.

Adnan Çekçen Foreks'e yaptığı açıklamada, dün Donald Trump'ın açıklaması sonrasında tüm küresel piyasalarda bir dolar gevşemesinin söz konusu olduğuna değinerek, "Bizde TL varlıkları zayıf seyrettiği için biz bunu çok fiyatlayamamıştık. Dolayısıyla bugün repo ihalesinin de açılmaması ve Trump sonrası BIST'in son iki ayın zirvesine çıkması bu sefer kur tarafını olumlu etkiledi" diye konuştu. 

Yurt içi piyasaların dolar tarafındaki bu sert yükseliş sonrasında zaten bir düzeltme beklediğinin de altını çizen Adnan Çekçen, şunları söyledi:

"Biraz bunun da etkisiyle 3,94 direncinin aşılamaması, piyasalarda dolar/TL tarafını aşağı çekti.

ABD'de TSİ 16.30'da ABD Merkez Bankası'ndan (Fed) oy kullanma hakkı olan bazı üyelerin konuşmaları var. Özellikle Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker ve Chicago Fed Başkanı Charles Evans'ın konuşması 'güvercin' tonda gerçekleşirse dolardaki düşüşler sürebilir."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster