Ana SayfaPara PiyasaMerkez'in beklentileri fazla ılımlı---

Merkez'in beklentileri fazla ılımlı

1 / 3
Merkez'in beklentileri fazla ılımlı
23 Ağustos 2016 - 14:19 www.finansgundem.com

Alternatifbank Ekonomisti Serdar Şenol, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) enflasyon görünümüne dair beklentilerini bir miktar fazla ılımlı bulduklarını kaydetti.

Serdar Şenol Foreks'e yaptığı açıklamada, TCMB'nin beklendiği üzere faiz koridoru üst bandında 25 baz puanlık indirim yaparak üst bandı %8.75'ten %8.50'ye düşürdüğünü kaydetti ve "TCMB, Temmuz ortasında yaşanan dalgalanmaların olumsuz etkisinin, hem küresel risk iştahındaki artış hem de alınan önlemelerle geri alındığını belirtmekte" diye konuştu.

TCMB'nin gıda fiyatlarının aşağı yönde düzeltme yapmasını ve çekirdek enflasyonda kademeli düşüş öngördüğüne değinerek, "TCMB'nin enflasyon görünümüne dair beklentilerini bir miktar fazla ılımlı buluyoruz. Çekirdek TÜFE'de olası düşüşlerin daha sınırlı kalması gündeme gelebilecek. TCMB açıklaması ardından sadece faiz indirimiyle yetinilmesi piyasa tarafından sınırlı olumlu algılandı. Zorunlu karşılıklarda indirim gelmesini yine de kısa vadede bekliyoruz. Piyasa etkisine baktığımızda, USD/TRL paritesinin 2.9375'te kaldığını görüyoruz." 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster