Ana SayfaLeasing-FaktoringFaktoring sektörü 2017'de ne bekliyor?---

Faktoring sektörü 2017'de ne bekliyor?

8 / 10
Faktoring sektörü 2017'de ne bekliyor?
13 Aralık 2016 - 08:45 www.finansgundem.com

"SEKTÖRÜN ÜZERİNDE BÜYÜME HEDEFLİYORUZ"

Hulki Kara/Garanti Factoring Genel Müdürü 

2016’DA HEDEFLERİMİZ TUTTU: Bu yıl üçüncü çeyrek itibarıyla sektörün faktoring alacakları yüzde 12 oranında büyüdü. Ciro toplamı 86 milyar TL ile 2015'in aynı döneminin biraz üzerinde oldu. 2016 yılı genel olarak şirketimizin hedeflerine paralel İlerledi. Üçüncü çeyrek itibariyle faktoring alacaklarımız 2,1 milyar TL, ciromuz ise yaklaşık 11 milyar TL olarak gerçekleşti. İş hacmimizin yoğunluğunu beyaz eşya, otomotiv ve tekstil ürünleri üretimi oluşturuyor. 

2017'DE YÜZDE 20-25 BÜYÜRÜZ: Her yıl sektör ortalamalarının üstünde büyümeyi hedefliyoruz. 2017’de sektör yüzde 10-15 büyürken biz yüzde 20-25 büyümeyi planlıyoruz. Tedarikçi finansmanı altyapısı heyecanla beklediğimiz bir ürün. Bunun yanında ihracat faktoringinin kapsama alanını genişletmek ve uygun maliyetli finansman çözümleri sunmak için çalışıyoruz. Ayrıca dijitalleşme projeleri de 2017 ajandamızda yer alıyor. Özellikle ihracat yapan sektörlerde iş hacmimizin artmasını bekliyoruz. Burada da büyüme özellikle yeni müşterilerle pastayı genişleterek olacaktır. Faktoring aslında sektörlerden bağımsız olarak ticaretin taraflarının kredibiliteleri ve performanslarıyla ilgili. Bu nedenle de tüm sektörlerdeki işlem hacimleri, kredibilite değerlendirmeleri dışında genel ekonomik seyre uygun olacaktı. 

EN İYİ İHRACAT FAKTORİNGİ ŞİRKETİYİZ: 2015’te olduğu gibi bu yıl da FCI tarafından, organizasyon tarihinde ilk kez yüzde 100 tam puan olarak “Dünyanın En İyi İhracat Faktoring Şirketi” seçildik. Pazar payımız yaklaşık yüzde 40. İhracatçı müşterilerimize sunduğumuz garanti hizmetimizin coğrafi kapsama alanını genişletebilmek için çalışıyoruz. Bunun dışında yapılandırılmış finansal çözümlerle de yaptıkları ihracatı en uygun maliyetlerle finanse etmelerine olanak sağlıyoruz. 

“TEDARİKÇİ FİNANSMANINA ODAKLANACAĞIZ” 

Bozkurt Çöteli/Yapı Kredi Faktoring Genel Müdürü 

SEKTÖR LİDERLİĞİMİZ SÜRÜYOR: 2016 yılının üçüncü çeyreğinde de yüksek performansımızı sürdürmeye devam ettik. Bu dönemi de işlem hacminde sektör lideri olarak tamamlayarak 2001 yılından bu yana kesintisiz liderliğimizi sürdürdük. Eylül 2016 itibariyle 15,6 milyar TL'lik ciro elde ettik. Bunun yanı sıra pazar payımız ise yüzde 18,1 oldu. İşlem hacmimizin yüzde 83'ü yurtiçi, yüzde 17’si ise uluslararası faktoring işlemlerinde oluştu. Aktif müşteri sayımız 4 bin 600'e ulaştı. 2016'da olduğu gibi 2017’de de odak alanımız tedarikçi finansmanı olacak. Önümüzdeki dönemde dijitalleşme sayesinde oluşacak büyüme ve verimlilik artışlarına odaklanmayı hedefliyoruz. 

ÖNE ÇIKAN SEKTÖRLER: Faktoring sektöründe 2016 yılı içerisinde inşaat tekstil, metal sanayi, toptan ve perakende ticaret, makine, enerji, lojistik alanlarının ön plana çıktığını gördük, önümüzdeki yılda da büyüyen sektörler paralelinde iş hacmimizin artacağım öngörüyoruz. 2016'da sektör büyümesine paralel bir büyümeye ulaşırız. 2017’de sektörde yüzde 7’lik bir büyüme öngörülüyor, bizim de büyümemiz sektöre paralel olur. 2017’de de KOBİ’lerle yoğun çalışmalarımıza devam ederek işlem hacmimizin yanı sıra müşteri tabanımızı da artırmayı hedefliyoruz. 

KOBİ’LER ODAĞIMIZDA: Ana hedefimiz tedarikçi finansmanı ihracat faktoringi, yurtiçi alacaklar için alacak garantisi ithalat faktoringi ürünlerimiz ve tahsilat hizmetlerimiz ile müşterilerimizin ihtiyacını karşılamak. KOBİ'ler faktoringin büyümesinde önemli rol oynayacak. Bizim hedefimizde de KOBİ’ler var. Müşteri sayısı bakımından sağlayacağımız artışların çoğunu KOBİ’lerden sağlayacağız. 2016'da daha önce hiç faktoring hizmetlerinden yararlanmamış KOBİ'leri faktoring ile tanıştırma amacıyla hareket ettik. 2017yılında da daha fazla KOBİ'ye ulaşmak için çaba göstereceğiz

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster