Ana SayfaLeasing-FaktoringFaktoring sektörü 2017'de ne bekliyor?---

Faktoring sektörü 2017'de ne bekliyor?

7 / 10
Faktoring sektörü 2017'de ne bekliyor?
13 Aralık 2016 - 08:45 www.finansgundem.com

İHRACAT FAKTORİNGİ

2015 yılında dünya faktoring hacmi önceki yıla göre artış göstererek toplam 2,4 trilyon Euro oldu. Uluslararası ticaretin (ihracat-ithalat) finansmanında ise FCI üyesi faktoring şirketleri 530 milyar euroluk işlem hacmi gerçekleştirdi. İhracat faktoringi alanında Türk faktoring sektörü dünya ikinciliğini 2015 yılında da korudu. Önümüzdeki dönemde de bu trendin devamı bekleniyor. İhracatçılara yurtdışı alacakları için verilen ödeme güvencesini içeren garantili ihracat faktoringi ürünü lokomotif alanlardan biri olmaya devam edecek. 

Bu anlamda 2016 yılının dokuz ayında ihracat faktoringinde yüzde 16,6 daralma ile 14,2 milyar TL'lik işlem hacmi yaratıldı. Ancak ihracat faktoringinin 2017'de yeniden hızlanması bekleniyor. 

İhracat faktoringi hizmeti sayesinde ihracatçıların mal mukabili satış yaptıkları alıcılarına güvenle satış yapabildiğini söyleyen Bozkurt Çöteli, mevcut müşterilerin de daha fazla büyüme olanağına kavuştuğunu anlatıyor. Yeni çalışmaya başlayacakları müşterilere verilen faktoring garantisi sayesinde açık hesap satış yapma imkanının yakalandığını anlatan Çöteli şunları söylüyor: "Garanti hizmeti sayesinde alacakların tahsil edilmeme riskini ortadan kaldırırken, tahsilat hizmeti sayesinde çok daha etkin bir alacak yönetimi geliştiriliyor. Yine talep edilmesi halinde alacakların vadesini beklemeden finansman sağlayarak nakit akışlarını düzenliyoruz. Dolayısıyla KOBİ'ler açısından bu kadar avantajlı olan bir ürünün bu yıl olduğu gibi 2017'de de daha fazla KOBİ'ye ulaşması için çaba göstereceğiz."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster