Ana SayfaLeasing-FaktoringFaktoring sektörü 2017'de ne bekliyor?---

Faktoring sektörü 2017'de ne bekliyor?

6 / 10
Faktoring sektörü 2017'de ne bekliyor?
13 Aralık 2016 - 08:45 www.finansgundem.com

ODAKTA DİJİTALLEŞME OLACAK

Şu ana kadar FKB çatısı altında müşteriye ulaşmak ve pastayı büyütmek anlamında temelinde dijitalleşme olan projeler üzerinde çalışılıyor. FKB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Çağatay Baydar, konuyla ilgili şu bilgiyi veriyor: "Sektörümüzün finans sektörü toplamı içindeki payını büyütecek söz konusu projelerin hem hukuki altyapıları hem de teknik boyutları itibarıyla yoğun bir çalışma içindeyiz. Sanıyorum ki önümüzdeki günlerde FKB Yönetimi ve Sektör Temsil Kurulu olarak bu projelerin detaylarını paylaşabilecek noktaya geleceğiz." 

E-FATURA ORANI ARTIYOR 

Sektör, yeni dönemde gelişen teknoloji ile elektronik ortamda ticaretin akışına uygun yeni ürünler geliştirme yolunda. Yeni müşteriye ulaşmada dijital kanallar etkili bir şekilde kullanıldığında fark yaratıyor. Tüm faktoring işlemine konu faturalar, FKB bünyesindeki Merkezi Fatura Kaydı Sistemi'ne (MFKS) kayıt edilmek zorunda. Bu belgelerin içinde e-fatura oranı 2015 başında yüzde 22 seviyesindeyken gelinen noktada yüzde 50 seviyesinde. Önümüzdeki üç yıl içinde bu oranın yüzde 80'e ulaşması bekleniyor. Ayrıca bu e-faturalar MFKS'ye girerken Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) sitesiyle entegre ve gerçekliği anında onaylanıyor. 

Tüm bu faktörlere bakıldığında sektör dijitalleşmeyi yeni ürünlere çevirmeyi hedefliyor. Öncelikle FKB olarak tamamen elektronik ortamda bir platform hazırlayarak tedarik zinciri finansmanını bu sisteme taşıyacaklarını söyleyen Çağatay Baydar, sözlerine şöyle devam ediyor: "Böylelikle alıcıların onayladığı faturalar anında elektronik ortamda tedarikçinin isteğine bağlı olarak faktoringe konu edilebilecek. Ayrıca gerçek ticaretten kaynaklanan faturaların ve alacakların elektronik ortamda diğer finans kurumlarına devrini de planlıyoruz. Bu çerçevede işlemlerin elektronik platforma taşınmasıyla birlikte yeni ürünler sektörün lokomotifi olacaktır. Yeni katma değeri yüksek ürünler, sektörün kendi doğal hacmini de geliştirecek."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster