Ana SayfaMakro EkonomiSeçimler ekonomiyi nasıl etkiliyor---

Seçimler ekonomiyi nasıl etkiliyor

1 / 5
Seçimler ekonomiyi nasıl etkiliyor
13 Nisan 2017 - 14:20 www.finansgundem.com

Türkiye'de son yıllarda yaşanan seçimler, ekonominin lokomotiflerinden gayrimenkul sektöründe yaşanan gelişmelere de etki ediyor. Bu etkiyi gözler önüne seren rakamsal veriler, geçmişten günümüze genel seçimlere makro bir bakış açısını da beraberinde getiriyor.

REIDIN Türkiye, 16 Nisan 2017, pazar günü gerçekleştirilecek referandum öncesinde Haziran 2011, Haziran 2015 ve Kasım 2015 tarihli seçimlerin konut piyasasına yansımalarını ele alan bir incelemede bulundu. Haziran 2011, Haziran ve Kasım 2015 ve Nisan 2017 seçimlerinin üç ay önce ve sonrasındaki sonuçları değerlendiren Zingat.com CEO'su Ahmet Kayhan görüşlerini şöyle açıkladı: “Görünen o ki, seçim öncesi belirsizlik olan dönemlerde gayrimenkul sektöründe fiyat artışı yavaşlarken, belirsizliğin ortadan kalktığı dönemlerde genellikle fiyatlar artmış. Bununla birlikte rakamsal verilere baktığımızda, referandum sonuçları ne olursa olsun sektörü etkileyen konut kredisi faiz oranları, döviz, inşaat maliyetleri gibi indikatörlerdeki seçime bağlı olmayan temel değişimlerin beklentilerin ötesinde daha büyük etki yarattığını söylemek doğru olacaktır.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster