Ana SayfaFinans KulisTürkiye'nin 10 devinden milyarlarca lira kaynak---

Türkiye'nin 10 devinden milyarlarca lira kaynak

4 / 17
Türkiye'nin 10 devinden milyarlarca lira kaynak
14 Ağustos 2017 - 13:25 www.finansgundem.com

ŞİRKETLER BAZINDA DESTEK

Türkiye'nin önde gelen girişimcilerinden biri olan Hüsnü Özyeğin'in kurduğu Fiba Holding, girişimcilik dendiğinde ilk akla gelen gruplardan biri. Doğrudan risk veya girişim sermaye şirketi olmasa da 2011 yılından bu yana Özyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası programı aracılığıyla yeni girişimleri değerlendiren ve ofis, mentorluk, network destekleri sunan Fiba Holding, grup bünyesindeki Özünde Girişim A.Ş. ile de çekirdek sermaye yatırımı yapıyor.

Başlangıç seviyesinde girişimleri yakalamak için Girişim Fabrikası yapısını kullanan Fiba Holding, daha sonraki aşamalar içinse şirketler bazında yenilik stratejilerine uygun olacak şekilde yatırımlarla ilerliyor. Grup, Girişim Fabrikası bazında yıllık yaklaşık 1 milyon TL'lik bir çekirdek sermayeyle hareket ediyor.

Fiba Holding ve Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik İnisiyatifleri Danışmanı İhsan Elgin, Girişim Fabrikası ile 2011 yılından bugüne kadar 11 girişime toplamda yaklaşık 1,5 milyon TL'ye yakın başlangıç desteği sağladıklarını belirtiyor. Yatırımları sadece finansal getiri için değil operasyonel problem çözme, yeni ürün geliştirme, yeni pazara girme, yeni teknolojiyi deneme gibi stratejik amaçlar için yaptıklarını da söyleyen Elgin, "Yeni dönemde de Fiba Banka başta olmak üzere her bir şirketimiz kendi bünyelerinde girişimcilere destek olacak. Altyapı, çalışan mentorluğu, müşteri erişim ve network desteğiyle girişimcilerin gelişimine katkı sağlanacak" diyor. Şirketlerinin büyüme stratejilerine uygun olan veya şirketlerin kaynaklarıyla hızlı büyütebilecekleri girişimlerin birinci öncelikleri olduğunu belirten Elgin, grubun var olduğu finans, perakende ve enerji sektörlerinde yenilik ve sürdürülebilir rekabet avantajı içeren girişimleri yakın markajda tuttuklarını dile getiriyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster