Ana SayfaPara PiyasaFinansçı CEO'lardan 'mevduatı artır' önerisi---

Finansçı CEO'lardan 'mevduatı artır' önerisi

1 / 4
Finansçı CEO'lardan 'mevduatı artır' önerisi
26 Şubat 2018 - 11:36 www.finansgundem.com

Şubat başında global piyasalarda yaşanan sarsıntı kısa sürede atlatılmış gibi görünüyor. Ancak bu sarsıntının etkileri portföy önerilerinde hala sürüyor. Bir ay öncesine göre, 8 finans şirketinin CEO'su portföylerde "hisse azalt, mevduat artır" mesajı veriyor.

2018'e olumlu bir havada giren global piyasalar ocak ayında yatırımcısının yüzünü güldürdü. Şubat ayı başında ise ABD Merkez Bankası'nın (FED) 2018 yılında dört kez 25 baz puan faiz artışı yapabileceği beklentisinin öne çıkmaya başlaması özellikle ABD piyasalarında dalgalanmaya yol açtı. Gelişmekte olan piyasalar da bundan sınırlı da olsa etkilendi. Döviz kurları, faiz seviyeleri ve hisse senedi piyasaları arasındaki korelasyonun bozulduğu ve oynaklığın yükseldiği bir ortamda, uzmanlarca kısa vadeli tahmin yapmanın güçlüğüne değiniliyor. Jeopolitik riskleri büyük ölçüde fiyatlayan Türkiye piyasaları da dünyaya paralel bir seyir izliyor. TL'nin güçlenmesine ve faizlerin yükselmesine rağmen, Borsa İstanbul da yükselmeye çalışıyor.

PORTFÖYDE DEĞİŞİM

Piyasalardaki pozitif havada değişiklik eğilimi olan bu ortamda aracı kuruluş ve portföy yönetim şirketlerinin CEO’larının portföy önerilerini aldık, dolar/TL'deki beklentilerini sorduk. Öncelikle şunu belirtelim. Ocak ayında da benzer bir çalışma yapmıştık ve bir ayda portföy önerilerinde önemli değişiklikler olduğunu gözlemledik. Son bir aydaki portföy önerisi değişiminden çıkan en kritik başlık, 'hisse azalt, TL mevduat artır' oldu. Portföy dağılımı konusunda görüş veren 8 CEO'dan aldığımız yanıtlara göre hisse oranı yüzde 36,3'ten yüzde 29,2'ye çekilirken, TL mevduat oranı yüzde 20,4'ten yüzde 26,2 seviyesine çıkarıldı. Portföylerde dolar ve eurodan olan döviz sepeti yüzde 20 seviyelerinde öneriliyor. Devlet tahvili ve özel sektör tahvilinin payında ise küçük de olsa artış olduğu gözleniyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster