Ana SayfaPara PiyasaPiyasaların odak noktası Merkez Bankası---

Piyasaların odak noktası Merkez Bankası

1 / 5
Piyasaların odak noktası Merkez Bankası
22 Temmuz 2018 - 08:16 www.finansgundem.com

Borsada tepki yükselişi, döviz kurları ve faiz tarafında daha sakin bir seyir var. Borsada lokomotif sektör olarak görülen bankalardaki satış baskısı yerini tepki alımlarına bıraktı. Yabancı yatırımcılar ağırlıklı olarak banka hisselerindeler. Bu açıdan Türkiye pozisyonunu azaltmaya başladıklarında daha likit ve derin olan banka hisselerinde satış yapıyorlar. Yüksek döviz kurları ile yüksek faizin yanında ekonomideki olası bir yavaşlama takipteki alacakları artıracağı, bunun da banka kârlarına olumsuz yansıyabileceği konusu sıkça dillendiriliyor.

Ayrıca dip not olarak vermek gerekirse finans sektörü genelde diğer sektörlere göre fiyatlamaları daha erken yapar, önceden alır satar. Bu aralar “ucuz etin yahnisi yavan olur” sözünün etkisi olsa gerek, banka hisseleri fiyat kazanç oranları borsa ortalamasının oldukça altında, borsaya göre daha ucuz. Bankalara tekrar alıcı gelmesi borsadaki tepki hareketinin güç kazanması için de önemli. Ayrıca 2008 yılından bu yana en düşük seviyelere gerileyen borsa yabancı payının yükselmesi gerekecek. Yabancı yatırımcılar 24 Haziran seçimi sonrası üç haftalık dönemde 453 milyon dolarlık hisse senedi satıp 527 milyon dolarlık tahvil bono almışlar. Yüksek faiz biraz alıcı çekmiş.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie23 Temmuz 2018 09:25

    Şu anda mevduat faizleri %20 oldu. Yarın da arttırırsa %25 olacak. Ben bile yerli ve milli bir işadamı olarak %25 mevduat faiziyle fabrikamı kapatır parayı faize yatırırım. Fabrikamdaki 4500 işçiyi de işten kovarım. Yerli ve milli bir şekilde. Merkez faiz arttırsın da ekonomiyi baltalasın.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster