Ana SayfaRöportajlarKonut sektörünü bir de Maya’dan dinleyin---

Konut sektörünü bir de Maya’dan dinleyin

9 / 10
Konut sektörünü bir de Maya’dan dinleyin
23 Şubat 2018 - 09:26 www.finansgundem.com

“KONUT SATIŞINDA AÇIK ARA ESENYURT ÖNDE”

-Konut satışında İstanbul’un en rağbet gören ilçeleri hangisi?

Makbule Yönel Maya: Konut satışı hareketliliği olarak açık ara Esenyurt önde diyebilirim. Bakın geçtiğimiz 6-7 yılda Esenyurt’ta o kadar çok proje yapıldı ki inanamazsınız. Ve fiyatlar daha erişebilir. Mesela 400 bin TL’ye 3+1 daireyi alabiliyorsunuz. Durum böyle olunca orada hareketlilik çok fazla. Avrupa yakasında Esenyurt’un arkasından Beylikdüzü geliyor. Anadolu yakasında ise en fazla Sancaktepe’de konut satışı gerçekleşiyor. Sancaktepe’nin hemen arkasından da Pendik ve Kartal geliyor.

“DÜŞEŞ FİYATA EV BULUYORSANIZ DEĞERLENDİRİN” 

-Konut alacaklara neler önerirsiniz?

Makbule Yönel Maya: Benim cebimde param var, konut alacağım diye yola çıkanlar yatırım amaçlı mı, oturum amaçlı mı konut alacaklarının ayrımını çok iyi yapmalı. Çünkü oturum amaçlı konut alçaksanız farklı yerlere, yatırım amaçlı alacaksanız başka yerlere bakmanız lazım. Ama en nihayetinde ortak bakılması gereken şeyler var. İlk önce tapusu var mı, kat mülkiyetli mi, iskan belgesi var mı, mevcut durumuyla yasal durumu aynı şekilde yapılmış mı gibi şeylere muhakkak bakmalılar. Tabi ki de fiyat çok önemli. Eğer düşeş fiyatla karşılaşıyorsanız muhakkak değerlendirin derim.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster