Ana SayfaRöportajlarKonut sektörünü bir de Maya’dan dinleyin---

Konut sektörünü bir de Maya’dan dinleyin

10 / 10
Konut sektörünü bir de Maya’dan dinleyin
23 Şubat 2018 - 09:26 www.finansgundem.com

“TÜRK VATANDAŞLARININ YURTDIŞINDAN GAYRİMENKUL ALMALARI SON YILLARDA ÇOK POPÜLER OLDU”

-Dünyada konut satışı nasıl gidiyor?

Makbule Yönel Maya: Dünyada da bölgesel olarak farklılık var. Çünkü Almanya’nın hikayesiyle İngiltere’nin hikayesi aynı değil. Mesela Londra’da bir şantiyesel hava var ama kira getirilerine baktığımızda çok düşük. Neden ben Londra’da bir konut yatırımı yapayım sorusu akla geliyor. Ama Almanya’nın hikayesi çok farklı. Özelikle Hamburg, Berlin son 2-3 yılın parlayan yıldızı ve oralara çok ciddi konut yatırımları yapılıyor. Hatta Türkiye’den gidip konut yatırımı yapan yatırımcılar da var. Dolayısıyla oradaki hikayeyi başka okumak gerekiyor. Dünyada genel bir konut balonu var ya da konut fiyatları kendini düzeltiyor diye bir şey söylemek kesinlikle doğru olmaz. Dediğim gibi bunu bölgesel değerlendirmek gerekir.

Özelikle şunu da söylemek istiyorum, Türk vatandaşlarının yurtdışından gayrimenkul almaları son yıllarda çok popüler oldu . Özelikle Miami. Çünkü Miami’de kira getirisi çok makul ve 8-10 yılda kendisini amorti eden çok güzel villalar, evler alabiliyorsunuz kağıt üzerinde. Ama onu da iyi analiz etmek gerekiyor. Oranın da çok farklı yasal düzenlemeleri ve site yönetim şekilleri var.

Eğer bir sıralama yapmak gerekirse Almanya, Portekiz, İngiltere, Miami bu dördü üzerinde çok ciddi bir pazarlama stratejisi var diyebiliriz.

Bunun dışında bazı ülkelerde konut alırsanız vatandaşlık veriliyor. Eğer farklı bir ülke pasaportunuz olsun istiyorsanız çok cazip olabiliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster