Ana SayfaPara PiyasaBankalardan yüksek kar bekleniyor---

Bankalardan yüksek kar bekleniyor

2 / 3
Bankalardan yüksek kar bekleniyor
18 Haziran 2017 - 07:22 www.finansgundem.com

BIST’te teknoloji liderliği

Borsa İstanbul’da teknoloji hisseleri son altı aydaki yüzde 59’luk getirileriyle öne çıktı. BIST Teknoloji Endeksi 102.587 seviyesine yükselirken teknoloji sektöründe yer alan hisselerin ortalama getirisi BIST 100 Endeksi’nin getirisini katladı. Son altı ayda BIST 100 Endeksi yüzde 26.55 değer kazandı. Teknoloji endeksinin getirisi ise bunun neredeyse iki katı gerçekleşti. Teknoloji şirketleri son altı ayda yatırımcısına yüzde 59.78 oranında kazandırdı.  

Ortalamaları yükselten ise Kron Telekomünikasyon ve Karel Elektronik oldu. Kron Telekomünikasyon son altı ayda yüzde 250 değer kazanırken Karel’in getirisi yüzde 155 oldu. Karel Elektronik’in 58 milyon TL tutarında sermayesi var. Kron’un ise sermayesi 14 milyon TL. Bu hisselerin sığ olmaları çok düşük para girişleriyle hızlı hareket etmelerini sağlamakta. Bu nedenle tek başına bir kriter olarak alınmamalı. Ancak aynı sektörde yer alan Aselsan, Alcatel Lucent Teletaş, İndeks Bilgisayar gibi şirketlerin de getirileri yüzde 50’nin üzerinde gerçekleşti. Teknoloji hisselerine bir ilgi olduğu gerçek. Ancak bu her teknoloji hissesinin yatırımcısına kazandıracağı anlamına gelmiyor. Bu sektördeki hisselere yatırım yapmak isteyenler teknoloji endeks fonlarını da alternatif bir yatırım aracı olarak değerlendirebilirler.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster