Ana SayfaLeasing-FaktoringKarabiber: KGF ile anlaşma imzaladık---

Karabiber: KGF ile anlaşma imzaladık

4 / 7
Karabiber: KGF ile anlaşma imzaladık
20 Haziran 2017 - 11:08 www.finansgundem.com

“ÖZEL İLGİ ALANLARIMIZ SIRASIYLA GÜNEŞ ENERJİSİ, TARIM VE İŞ VE İNŞAAT MAKİNALARI”

-QNB Finansleasing hangi pazarlarda etkili? Hangi alanlarda büyümeyi planlıyorsunuz? Pazar payınız nedir?

Metin Karabiber: Leasing sektörü yıllar itibariyle çok fazla değişmedi. Yüzde 25 gibi iş ve inşaat makinaları, yüzde 20-25 aralığında gayrimenkul sat-geri kirala işleri, geri kalanında da tekstil, metal, sağlık ekipmanları gibi diğer makine ve ekipmanlardan oluşuyor. 

QNB Finansleasing olarak da öncelik verdiğimiz sektörler başta iş ve inşaat makinaları olmak üzere gayrimenkul, enerji, tekstil ve metal iş kollarını sayabiliriz. 

Son zamanlarda yenilenebilir enerji ilgi alanımızda. Ama yenilenebilir enerjinin güneş enerjisi kısmıyla çok ilgiliyiz. Şu ana kadar yaklaşık 75 megavatlık güneş enerjisi finansmanı yaptık. İlerleyen zamanlarda güneş enerjisinde daha çok yatırımlar olacaktır ve bu yatırımlar Türkiye’nin büyümesinde önemli bir rol oynayacak gibi görünüyor.  

Bu arada tarım leasingiyle de ilgileniyoruz. Bankanın tarım bankacılığıyla yakın bir ilişkide olup, özelikle tarım makinalarına yönelik leasing işlerini önceliklendirmek istiyoruz.  

Bizim özel ilgi alanlarımız sırasıyla güneş enerjisi, tarım ve iş ve inşaat makinaları.  

Yeni iş üretiminde 2017 ilk üç aylık pazar payımız yüzde 10. Bilanço pazar payımız yüzde 6.3. Büyüme iştahımız devam ettiği için bu yılın sonunda bilanço pazar payımızı yüzde 7’ye getirmeyi umuyoruz. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster