Ana SayfaLeasing-FaktoringKarabiber: KGF ile anlaşma imzaladık---

Karabiber: KGF ile anlaşma imzaladık

3 / 7
Karabiber: KGF ile anlaşma imzaladık
20 Haziran 2017 - 11:08 www.finansgundem.com

“KGF İLE ANLAŞMA İMZALADIK”

-KOBİ bankacılığından gelen birisi olarak, KOBİ’lere leasingde nasıl bir destek sunuyorsunuz, ayırdığınız bir kaynak var mı?  

Metin Karabiber: Mevcut portföyümüzün yüzde 75’i KOBİ ve ağırlıklı olarak KOBİ segmentli çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde QNB Finansleasing olarak KOBİ dünyası için (Kredi Garanti Fonu) KGF ile bir anlaşma imzaladık. Geçtiğimiz yıllarda KGF’nin leasingle hiçbir sözleşmesi yoktu. İlk kez böyle bir yola girildi. Uygulama biraz gecikti ama sözleşme içeriklerini değiştirmemiz gerekiyordu. Çünkü biz banka gibi değiliz. Malı kendi üstümüze alıyoruz ve üstümüzde olan malın finansmanını yapıyor gibi görünüyoruz. Yaklaşık 2-3 aydır sözleşme taslağı üstünde KGF hukukçuları ve bizim hukukçular bir araya geldiler. Sözleşmeyi istediğimiz şekle getirdik ve geçenlerde imzaladık ve ilk dilim limitimiz açıldı, ilk kullandırımı yapıyoruz. 

KGF’nin KOBİ’lere ne faydası olacak? Faydası şu, banka için nasıl ek teminat yaratma şemsiyesi varsa KGF’nin aslında leasing için de aynı şeyler geçerli. Dolayısıyla KGF teminat yaratmakta zorlanan küçük-orta boy işletmelere teminat şemsiyesi yaratacak. Bu da sektörü biraz daha büyütecek. Belki de önümüzdeki dönem KGF’nin önemli kaynak sağlayacağı kurumlardan bir tanesi leasing sektörü olabilir. Çünkü leasing yatırımları finanse ediyor, bu da daha fazla üretim ve istihdam demektir. 

-QNB Finansleasing de 2017’nin ilk yarısı nasıl geçti, beklentiler gerçekleşti mi? 

Metin Karabiber: 2017 yılının ilk 3 ayı itibariyle leasing sektörü 1,6 milyar dolar iş yaptı. Bu 1,6 milyar dolarlık işte yaklaşık 4800 adet yatırım finanse edilmiş. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster