Ana SayfaLeasing-FaktoringKarabiber: KGF ile anlaşma imzaladık---

Karabiber: KGF ile anlaşma imzaladık

2 / 7
Karabiber: KGF ile anlaşma imzaladık
20 Haziran 2017 - 11:08 www.finansgundem.com

“LEASİNG SEKTÖRÜNDE BÜYÜME İŞTAHIMIZ VE HEVESİMİZ SÜRÜYOR”

-Göreve başlayalı 1 yıl olmuş, nasıl geçti? 

Metin Karabiber: Katar QNB, Finansbank’ı satın aldıktan sonra ana strateji olarak hem banka hem leasing tarafında pazar payını büyütmek istiyordu. Temel stratejisi bu olduğundan, leasingi büyütebilmek için benim bankada olmam leasinge bir avantajdı. Neden? Çünkü amaç 630 şubesi olan bankanın şubelerinden mümkün olabildiğince yönlendirme alabilmek ve pazar payını büyütmekti.  

Görevi teslim alalı 1 yıl oldu. Biz leasingde iki farklı pazar payı takip ediyoruz. Birincisi yeni iş üretim pazar payı; ikincisi bilanço pazar payı. İlk önce bilanço pazar payından başlayayım. QNB bizi devraldığında bilanço pazar payımız yüzde 5’di. Şu anda 6.3. Demek ki üstüne 1.3 puan bir pazar payı koymuşuz. Yeni iş üretim pazar payımız da yüzde 5’ler düzeyindeydi. Şu an kabaca yüzde 10’lar düzeyindeyiz.  

Rakamlar olarak da geçen yılı 493 milyon dolar işlem hacmiyle kapattık. Bu yılın ilk 3 ayında da 135 milyon dolarlık işlem yaptık. Yılsonunda 600 milyon doları görebileceğimizi öngörüyoruz. Bu da büyümenin devam ettiğini gösteriyor. Leasing sektöründe büyüme iştahımız ve hevesimiz sürüyor.  

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster