Ana SayfaLeasing-FaktoringKarabiber: KGF ile anlaşma imzaladık---

Karabiber: KGF ile anlaşma imzaladık

1 / 7
Karabiber: KGF ile anlaşma imzaladık
20 Haziran 2017 - 11:08 www.finansgundem.com

SERAP SÜRMELİ – FINANSGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

QNB Finansbank’ın iç dünyasında, KOBİ Bankacılığından Leasing’e transfer olan Metin Karabiber, şu günlerde az zamanda çok iş yapmanın keyfini sürüyor. 

Nereden mi biliyorum? 

Burası QNB Finansleasing merkezi. Levent’te, gökdelenler aleminde, Kristal Kule’nin 18. katında buluşuyoruz Metin Karabiberle.  

Önce aziz İstanbul’a tepeden bir bakıyorum. Yer yarılmış, gökkubbe sanki aşağı inmiş. Güneşin parlattığı Boğaz büyüleyici. Mega manzara her yanıyla etkileyici.  

Peki, leasing sektörünün, QNB Finansleasing’in manzarası nasıl?

Soru yağmurunda sohbete başlıyoruz Genel Müdür Karabiber’le.

QNB Finansleasing’de kaptan koltuğuna bir yıl önce oturan Karabiber söze, bankacı kimliğinin şirkete nasıl avantaj sağladığının altını çizerek başlıyor. ‘Hoş geldin’ hedefini “Bankanın 630 şubesinden olabildiğince yönlendirme alabilmek ve leasingde pazar payını büyütmek” sözleriyle açıklıyor. Hemen soruyorum, “Hedef tuttu mu?”. Yanıt da anında geliyor. “Bilanço pazar payımız yüzde 5’di, 6.3 oldu. Demek ki üstüne 1.3 puan bir pazar payı koymuşuz. Yeni iş üretim pazar payımız da yüzde 5’ler düzeyindeydi, şu an yüzde 10’lardayız.”  

Metin Bey’in yaptıklarını, yapacaklarını dile getirirken en dikkat çeken yanı, elleriyle ifadelerini onaylaması. Konuşurken hareketli. Anlatmıyor adeta yaşıyor.  

Dinlemeye devam… 

Sektörde büyüme iştahlarının sürdüğünü, beklentilerinin QNB Finansleasing’in yılsonu işlem hacmini 600 milyon dolara çıkartmak olduğunu söylüyor Karabiber. 

Çok önemsediği bir imzayı masaya yatırıyor. KOBİ dünyası için KGF ile yaptıkları anlaşma için, “KGF, teminat yaratmakta zorlanan küçük- orta boy işletmelere teminat şemsiyesi yaratacak ve bu da sektörü biraz daha büyütecek” diye konuşuyor.  

Öncelik verdikleri sektörleri peşpeşe dizerken Karabiber, iş ve inşaat makinelerini en başa yazıyor. Arkadan gayrimenkul, enerji, tekstil ve metal iş kolları geliyor. Ama yenilenebilir enerjinin (güneş enerjisi) özel ilgi alanlarına girdiğini de ayrıca ekliyor. Bu alana sanki biraz iltimas geçiyor. 

Lasing sektöründe karşılaştıkları zorlukları ise 5 maddeyle sıralıyor.  

Soru soru kovalıyor, yanıtlar da birbirini.  

QNB Finansleasing Genel Müdürü Metin Karabiber, sektörün her yanını, şirketinin geldiği noktayı ve bundan sonrasını Finansgundem.com’a anlatıyor.


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster