Ana SayfaRöportajlarİTO Başkanı Avdagiç Finans Gündem’e konuştu---

İTO Başkanı Avdagiç Finans Gündem’e konuştu

2 / 8
İTO Başkanı Avdagiç Finans Gündem’e konuştu
13 Haziran 2018 - 09:25 www.finansgundem.com

“FAİZLERİN YÜKSELMESİ BİZ İŞ DÜNYASININ ARZU ETTİĞİ BİR DURUM DEĞİL”

-İş dünyası olarak Merkez Bankası’nın faiz politikası hakkında ne düşünüyorsunuz?

Şekib Avdagiç: Tabii ki faizlerin yükselmesi biz iş dünyasının arzu ettiği bir durum değil. Ancak makro çerçevede bakınca genel bir denge halinin oluşması da önemli. İş dünyası olarak özellikle volatilitenin önlenmesini temel mesele olarak görüyoruz.

Bu bağlamda Merkez Bankası’nın attığı adımlar kurlardaki gidişatı tersine çevirdi ve aşırı dalgalanmayı durdurdu. Ama tabii bu adımlar yalnız bırakılmamalı. Hem iş dünyasının hem de halkımızın manipülatif döviz talebinden, anlık kar güdüsüyle kısa vadeli hamlelerden kaçınması lazım.

TL ile ticaretimizi artırmak önemli. Şuanda dış ticaretimizin %6,4’ü TL ile. 5 yıllık hedefimiz bunu %15’e çekmek. Milli kredi derecelendirme kuruluşuna ilişkin çalışmalar var. Bunu da önemsiyoruz. Uzun vadede ise milli sanayi hamlemizi tamamlayarak, ihracattaki katma değeri arttırarak kur probleminden kalıcı olarak kurtulabiliriz.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster