Ana SayfaGündemBaşkanlık sistemi nasıl olacak?---

Başkanlık sistemi nasıl olacak?

1 / 16
Başkanlık sistemi nasıl olacak?
28 Ekim 2016 - 12:30 www.finansgundem.com

Türkiye 15 Temmuz sonrası kaçınılmaz bir gereklilik haline gelen sistem değişikliği için Ak Parti ve MHP'nin halka gitme uzlaşısı ile tarihi bir sürece girdi. Ak Parti'nin Başkanlık sistemini de içeren Yeni Anayasa teklifini görmek isteyen ve 'Millete gitmekten kimse korkmasın. Teklif gelsin, millet ne derse onu yapalım' diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bu çağrısına Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım 'Taslağımızı hazırladık. En hızlı biçimde meclise getireceğiz' karşılığını verdi. Şimdi gözler meclise gelecek Yeni Anayasa önerisi ve onun içeriğinde…

Peki CHP ve HDP'nin tartışmaktan dahi geri durduğu Yeni Türkiye'nin Başkanlık Sistemini içeren pakette neler olacak? Sistem neleri getirecek? Neleri değiştirecek? Neleri ortadan kaldıracak? 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun tartışmaktan, oylamaktan ve millete gitmektense "diktatörlük gelecek" iddiasıyla "Kan dökmeyi" tercih ettiği sistem söz konusu iddiada olduğu gibi diktatörlük mü getiriyor?

BUGÜNE KADAR HAZIRLANMIŞ TEK TASLAK

Daha önce de önerilmiş olmasına karşın Türk siyaset tarihinde "Başkanlık nedir?" sorusuna net yanıtlar veren tek taslak 2013 yılında Ak Parti'den geldi. İşte yeni anayasa teklifinin son hali meclise gelmeden önce merak edenler için AK PARTİ'NİN HAZIRLADIĞI BAŞKANLIK SİSTEMİ taslağının öne çıkan maddeleri:

Sabah

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster