Ana SayfaTeknolojiNASA Güneş Sistemi'nin ikizini buldu---

NASA Güneş Sistemi'nin ikizini buldu

1 / 3
NASA Güneş Sistemi'nin ikizini buldu
18 Aralık 2017 - 08:43 www.finansgundem.com

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), aynı Güneş Sistemi gibi içinde sekiz gezegen barındıran yeni bir sistem buldu. Kepler-90 adı verilen yıldızın yörüngesindeki sistem, Güneş Sistemi dışında, şu ana kadar keşfedilen en çok gezegenli sistem. Kepler-90, Güneş'ten biraz daha sıcak ve biraz daha büyük. Çevresindeki gezegenlerin yedisi ise gökbilimciler tarafından daha önce keşfedilmişti. Sekizinci bir gezegenin keşfedilmesiyle Kepler-90 güneş sisteminin aynı dünyamızın bulunduğu sistem gibi sekiz gezegenli olduğu anlaşıldı. 

Yeni bulunan gezegeni uzmanlar küçük ve kayalık olduğunu söylüyor. 

Google'da yazılım uzmanı olarak çalışan ve keşfe katkıda bulunan Christopher Shallue, "Bu keşifle birlikte Kepler-90 Güneş Sistemimiz ile aynı sayıda gezegene sahip ilk yıldız olmuş oldu" diyor. Google yazılım uzmanları, bu keşfi, daha önceki taramalarda gözden kaçan gezegenleri bulmayı sağlayan "makinayla öğrenme" adını verdikleri bir tür yapay zeka yardımıyla yaptılar.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster