Ana SayfaRöportajlarİki koçtan ‘limitsiz’ hayatın yolları---

İki koçtan ‘limitsiz’ hayatın yolları

1 / 12
İki koçtan ‘limitsiz’ hayatın yolları
06 Mart 2017 - 10:59 www.finansgundem.com

KAYHAN ÖZTÜRK – FINANSGUNDEM.COM

Koçluk, son yıllarda iş dünyasında çok sık duyulan bir kavram. Danışanlara, kişi ya da kurum, ‘geleceğe yolculuk’ta eşlik ediyorlar. Güçlü sorularla başlıyorlar, yargısız bir dinleme alanı açarak ve güven ortamı sağlayarak destek oluyorlar. Peki, koç olmak kolay mı? Nasıl olunur? Kimler, neden, koça ihtiyaç duyar? Hangi dertlere devalar? Koç olmazsa ne olur?

Konu hassas, konu uzmanlık isteyen bir alan. Haliyle işin erbabına gidiyoruz. Sorularımızı, profesyonel çalışma hayatının kazandırdığı bilgi ve tecrübeyi yetenekle birleştirip, özlemle aradıkları yepyeni bir sahaya, ‘hayat kaşifliğine’ çıkan iki isme yöneltiyoruz. Zeynep Yetkin Yılmaz bankacı. 2012’de radikal bir kararla dev sektörü bırakmış. Deniz Hüsrev endüstri mühendisi. Kendi ifadesiyle hikayesi biraz farklı. ABD- Türkiye arasında mekik dokumuş, havacılıktan yapı grubuna atlamış. 2013’te ‘tamam’ demiş, ayrılmış.

Yaşam trafikleri birbirinden uzak Zeynep ve Deniz’in hayalleri ortak çıkınca kader onları ‘iş ortağı’ yapmış. İçinde biraz mucize ve tılsım olduğuna inandıkları Koçluk merakı, eğitim, tutku derken birlikte yola koyulmuşlar. ‘Limitsiz Koçluk’ böyle doğmuş.

3 yılda marka olan ikili değişimin anahtarını ellerinde tutuyor. Peki, bu anahtar hangi kilitleri açıyor, kapıları aralıyor? Profesyonel bir hizmet verdiklerini söyleyen, kişide öncelikle arzu şartını arayan Zeynep Yetkin Yılmaz ve Deniz Hüsrev Finansgundem.com’a anlatıyor. Her sorunun öyle bir yanıtı var ki hakikaten insanın kalbine, beynine ok gibi saplanıyor. Her faninin bilmesi, öğrenmesi, düşünmesi gereken sözler bunlar. Ne olduğuyla değil olmak istediğiyle yanıp tutuşanlara, “Ben niçin yapamıyorum?” diye kıvrananlara, “Benden çok iyi takım koçu, ilişki koçu olur?” diye düşünenlere öneriyorum: Bu röportajı mutlaka okuyun...

Hayatınızdan limitleri fırlatın, ‘limitsiz’ yaşayın...

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ada Mercan07 Mart 2017 23:01

    Ayrıca navigasyon aplikasyonları yokken adresi sora sora bulmuyor muyduk? Yüreğimizin götürdüğü yere mi gidiyorduk? Eleştiri güzeldir, içi doluysa. Yapıcı eleştiri diye bir kavram da vardır üstelik, tadından yenmez. Ama “boş beleş adam” gibi gayet sert bir üslubu kullanırken insan iki kez düşünmeli, bu sözün karşısındakini nasıl etkileyebileceğini göremiyorsa da “kim bilir belki de bireysel koçluk almalı”. Böyle böyle birbirine saygılı insanlardan oluşan bir toplum olabiliriz. Benimki de hayal işte. Son olarak, iyi bir koç, iyi bir yol arkadaşıdır. Yol arkadaşları güzeldir, insana yalnız olmadığını, her koşulda “birlikte” de var olabileceğimizi gösterir. Çok başarılı bir röportaj… Limitsiz Koçluk ailesinin de yolu açık olsun :)

  • Ada Mercan07 Mart 2017 23:00

    Öncelikle koç değilim ama hem bireysel hem de kurumsal alanda koçluk yapan pek çok danışman tanıyorum. Her meslekte alanında iyi ve kötü isimler vardır. Eleştiri şarjörünü boşaltırken buna dikkat etmeliyiz. Doktora gitmeden önce internetten hastalığımıza teşhis koyup, aman bu doktor da reçeteye yazıyor da sanki ben bilmiyorum mu diyoruz? Ya da bir marangoza masa yaptırırken, usta ille meşeden yap o masayı, sen gel beni dinle mi diyoruz? Ha belki diyoruz da iyi mi yapıyoruz? Dertsiz meslek yoktur, çünkü hepsinde insan faktörü vardır. İnsanız, konuşmayı severiz, her konuyu da pek bir biliriz ama komik duruma düştüğümüzü nedense görmeyiz. Belirli lisanslara sahip, bu konuda eğitim almış koçları, kişisel gelişim kitapları okuyup ahkam kesenlerle bir tutmayalım. Böyle bir meslek neden var oldu, ona bir bakalım. Demek ki bir ihtiyaç var, demek ki bir şeyleri göremiyoruz, harekete geçerken zorlanıyoruz ve destek almak istiyoruz. Bunun nesi kötü olabilir?

  • Boşvere Gider07 Mart 2017 15:17

    Boşver denen adamın dünyadan haberi yok.

  • Boşver adımı06 Mart 2017 14:40

    Dünyanın en gereksiz, ama en dertsiz mesliği bu olsa gerek. Yaşam koçu geçinen kişilerin eğitimlerine de katıldık. İnternetten al birkaç ilginç laf, ardından ortaya karışık birkaç değişik hikaye, son rotuşta da bir iki kitaptan alıntı yaptınmı olay biter. Yaşam koçu adı altında bahsedilen olay, bana kalırsa bilgi, tecrübe ve başarılarıyla örnek olmuş kişilerin ecrübelerinden faydalanmaktır. Bizde nerde boş beleş adam var, kolay yoldan para kazanmak için "koç" olup zengin yoluyorlar.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster