Ana SayfaLeasing-Faktoringİhracat faktoringinde bir Çin var bir de biz---

İhracat faktoringinde bir Çin var bir de biz

1 / 12
İhracat faktoringinde bir Çin var bir de biz
18 Nisan 2013 - 10:17 www.finansgundem.com

KAYHAN ÖZTÜRK – FINANSGUNDEM.COM
Zafer Ataman bankacılıktan leasinge, faktöringden yatırım bankacılığına kadar sektörün hemen hemen her alanında çalışmış tecrübeli bir finansçı. Halen Tetaş Şirketler Grubu’na ait Strateji Faktoring ve Yatırım Leasing’in Genel Müdürü. Aynı zamanda Faktoring Derneği’nin Başkanı, Finansal Kiralama Derneği’nin ise Yönetim Kurulu Üyesi. Biz de Ataman’a genelde finans sektörünü, özelde leasing ve faktöring sektörünün içinde bulunduğu durumu sorduk, güncel meselelerini konuştuk.

-Yeni kanunla birlikte yeni birlik oluşturulması öngörülüyor. Yeni birliğin oluşturulması süreci nasıl gediyor?
Zafer Ataman
: Aralık’ta kanun çıktı, kanun taslağının ilk halinde 3 ayrı birlik oluşturulacaktı. Fakat Plan Bütçe Komisyonu’nda değiştirildi. Faktoring, leasing ve finansman şirketleri, yani 3 sektör bir araya gelecek ve birlik kuracaklar. Kanuna göre bu birliğin 6 ay içerisinde oluşturulması lazım. Haziran ayına kadar bu sürecin bitmesi gerekiyor.

-Süreç hangi aşamada?
Zafer Ataman:
3 sektörün temsilcileri olarak birliğin kuruluş statüsü için bir taslak hazırlayıp BDDK’ya sunduk. BDDK üzerinde çalıştı, yeni bir metin oluşturdu. Şimdi bu metin hakkında görüşlerimizi göndereceğiz. BDDK onaylarsa Bakanlar Kurulu’ndan gidecek, Bakanlar Kurulu’ndan geçince birlik kurulacak. Birlik kurulduktan sonra orada teşkil edilecek Yönetim Kurulu, birliğin çalışmasını sağlayacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster