Ana SayfaPara PiyasaTürk bankaları için yeni hedef fiyat!---

Türk bankaları için yeni hedef fiyat!

1 / 14
Türk bankaları için yeni hedef fiyat!
19 Ekim 2016 - 09:35 www.finansgundem.com

Credit Suisse, takip ettiği Türk bankalarına ilişkin bugün yayınladığı raporda, Türk bankaları için ihtiyatlı olmaya devam ettiklerini ve seçici bir yaklaşımı tervih ettiklerini belirtti. 

Türk bankalarının gelişmekte olan piyasalardaki benzerlerine göre gelecek 12 ay için tahminlere göre F/K üzerinde yüzde 28 iskontolu işlem gördüklerini belirten Credit Suisse, bunu risk/getiri profilini yansıttığını ifade etti. 

Türk bankalarının kısa vadeli görünümünün, güçlü kar ivmesi,iddiasız değerlemeler ve ekonomiyi cansandırmak için atılan parasal vedüzenleyici adımların etkisiyle, olumlu olduğunu belirten Credit Suisse, daha fazla negatif iç veya dış şok öngörmediklerini de vurguladı. 

Ancak 2017 yılının zorlu olacağını belirten Credit Suisse, iş dünyası ve tüketici güveninde iyileşme olmadıkça ekonomik büyüme görünümü için risklerin aşağı yönlü olduğuna inandıklarını da ifade etti. 

Akbank, Halkbank, İşbankası ve TSKB için 'endeks üzeri getiri' tavsiyesini sürdüren Credits Suisse, Garanti Bankası, Vakıfbank ve YKB için tavsiyelerini de 'endeks altı getiri' olarak korudu. Ancak Credit Suisse, takip ettiği Türk bankaları için hedef fiyatları, kar tahminlerindeki revizyona bağlı olarak ortalama yüzde 7 indirdi.

Hedef fiyatlar yapılan değişiklikler sonrasında ortalama yüzde 9getiri potansiyeline işaret ediyorlar. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster