Ana SayfaLeasing-Faktoring Hasan Bolat’tan KOBİ’lere mesaj ---

Hasan Bolat’tan KOBİ’lere mesaj

1 / 5
 Hasan Bolat’tan KOBİ’lere mesaj
15 Eylül 2014 - 14:04 www.finansgundem.com

Türkiye’de leasing’in yatırımlardan aldığı pay yüzde 5 seviyesinde. Aynı oran ABD’de yüzde 25, AB’de ise yüzde 20. Türkiye ekonomisinin büyüklüğü düşünüldüğünde, leasing sektörün bu yıl sonunda ulaşması öngörülen 7.5 milyar dolarlık büyüklük çok anlamlı değil. Büyüme potansiyeli yüksek olan sektörde alınacak daha çok yol var. Sektördeki gelişmeleri değerlendiren İş Leasing Genel Müdürü Hasan Bolat, bir süredir bekle-gör durumda olan müşterilerinin azalan belirsizliklerle birlikte yatırımlarını devreye alarak, piyasada yıl sonuna kadar hareketlendirme yaratabileceklerini söylüyor.

Yasal düzenleme sonrası organize sanayi bölgelerinde gayrimenkul leasinginin yapılabilir. Hale geldiğini hatırlatan Hasan Bolat, bu bölgelerdeki firmalardan yoğun talep geldiğini anlatıyor.


-2014 yılı siyaset ve ekonomideki gelişmelerin etkisiyle bir hayli zorlu geçiyor. Leasing sektörünü değerlendirdiğinizden ortaya nasıl bir tablo çıkıyor? 2013 ile karşılaştırıldığında gelişim nasıl? Sektör yılsonu hedeflerine ulaşabilecek mi?

 Amerikan Merkez Bankası FED’in faiz artırımı sürecine başlaması, özellikle ülkemizin komşularında artan jeopolitik riskler, ihracat pazarlarımızın daralması ve iç siyasi belirsizliklerin artması ile 2014 zor bir yıl olarak geçiyor. Leasing sektörü 2013 yılını bir önceki yıla göre yüzde 30 büyüyerek yaklaşık 7 milyar dolarlık işlem hacmi ile kapattı. 2014’ün ilk çeyreğinde ise sektör 1 milyar  625 milyon dolarlık işlem hacmi gerçekleştirdi. Sektör verileri biraz geriden gelmekle birlikte, tahminlerimize göre sektör 2014 yılını 7.5 milyar dolar seviyelerinde bir hacim ile kapatacaktır.
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster