Ana SayfaRöportajlarHacıince, et sektörüyle ilgili konuştu---

Hacıince, et sektörüyle ilgili konuştu

2 / 8
Hacıince, et sektörüyle ilgili konuştu
09 Mart 2018 - 09:04 www.finansgundem.com

“MERA HAYVANCILIĞI HIZLI BİR ŞEKİLDE HAYATA GEÇİRİLMELİ”

-Türkiye’de hayvancılık sektörü nasıl gelişir, et açığı nasıl kapatılır?

Ahmet Hacıince: Türkiye’de özellikle hayvancılıkla ilgili, mera hayvancılığının hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi gerekiyor.

Türkiye’de mera yok deniliyor. Aslında boş mera var, ama kullanımı ve hukuki altyapısı daha oturmamış durumda. Bu mera gerçeği ortadan kalkmadan Türkiye’de hayvancılığın gelişmesi ve et fiyatlarının düşmesini konuşmak çok doğru değil. Etin ucuzlaması için de aile hayvancılığı gelişmeli çok önemli.

Bakın Bakanlığımızın çok güzel destekleri var. Ama bu desteklerden yararlanan aile hayvancılığı ile ilgilenen kesim çok azınlıkta. Bu destekten genelde kurumsal şirketler yararlanıyor. Özelikle şunu söylemek istiyorum, hayvancılık bir insanın ikinci mesleği olması çok zor. Çünkü tamamen kişisel ilgi, emeğe dayalı bir iş. Kurumsal yapının bu alanda başarılı olabileceğini söylemek de çok zor.

Türkiye'de 150 bin ton et açığı var. Ancak gözükmeyen bir açığı kimse fark etmiyor. Ahırlar, çiftlikler boş. Gençlerimiz artan teknolojiyle birlikte tembelliğe itildi. Üretim gerçeğini algılamamız lazım. Şu an eti, hayvanı, yemi daha ucuz olsun, fiyatları düşürsün diye ithal ediyoruz ama bir süre sonra paramızla et ithal edemeyeceğiz. Çünkü ithalat yaptığımız ülkeler ancak kendi insanına yetebilecek.

Yurt dışında dana eti fiyatları alternatif et çeşitleri ile dengede tutuluyor. Koyun, kuzu eti tüketimi artarsa dana eti fiyatları da bir dengeye oturur.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster