Ana SayfaPara PiyasaBorsa ralli için güç topluyor---

Borsa ralli için güç topluyor

4 / 4
Borsa ralli için güç topluyor
14 Ocak 2018 - 09:12 www.finansgundem.com

Fitch bekleniyor

Bu hafta Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı takip edilecek. Öte yandan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in Türkiye değerlendirmesi bekleniyor. Kredi kuruluşlarının değerlendirmeleri artık kanıksansa da önümüzdeki döneme ilişkin öngörüleri önemli olacaktır. 

2017’de para akışı iyiydi 

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından hazırlanan rapora göre; gelişmekte olan ülkelere nakit akışı aralık ayında 9.4 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti. 

Böylece gelişmekte olan ülkelere olan nakit girişi 2014 yılından beri en iyi performansını göstererek 2017 yılı genelinde 235 milyar dolar olarak gerçekleşti. 

Gelişmekte olan ülkelere gelen sermayenin 170 milyar doları borçlanma araçları piyasasına yönelirken özellikle devlet ve şirket tahvillerine güçlü talep geldiğini gösteriyor. Portföy akımları açısından 2014’ten bu yana en iyi yıl olmasına rağmen, 2017’nin son çeyreğinde portföy akımları biraz yavaşlamış durumda. 

Hisse senetleri ve borçlanma senetlerine yılın son çeyreğinde toplamda 30 milyar dolar tutarında giriş gerçekleşti. 

Yeni dönemde gelişmekte olan ülkelerdeki büyüme trendinin varlığı çekim merkezi olmaya devam etmelerini sağlayacak. 

Petrol yüzde 54 yükseldi 

Son 6 aydır petrol fiyatları tırmanışta. Brent petrolün varil fiyatı 69,87 dolar seviyesine kadar çıkarak, 70 dolara dayandı. Petrol fiyatları altı ay içerisinde yüzde 54 oranında artış gösterdi.

Zeynep Aktaş - Milliyet

*Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster